Vágólapra másolva!
Minden eltiltott vagy játékjogában felfüggesztett kézilabdázó szerepelhet a Veszprém-Szeged férfi döntő utolsó, pénteki mérkőzésén - így döntött csütörtöki ülésén a magyar szövetség elnöksége.

A határozat értelmében az eredetileg két-két találkozóra eltiltott szegedi Herbert Gábor és veszprémi Ilyés Ferenc, valamint a felfüggesztett szegedi Daniel Andjelkovic is ott lehet az aranyérem sorsáról döntő összecsapáson.

Az elnökség közleményében jelezte: felülvizsgálja a szövetség egyes (a verseny- a fegyelmi és a fellebbviteli) bizottságainak a működését, és következő, június 24-i ülésén javaslatokat terjeszt be azok megújításának céljával. E határozatra részben a Budapest Bank férfi liga döntője során tapasztalt, nem kívánatos jelenségek miatt kerül sor, hogy azok a 2008/09-es szezonban már ne ismétlődhessenek meg.

"Az elnökség (...) úgy határozott, hogy a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntő mérkőzéseivel kapcsolatos fegyelmi ügyek végrehajtásának megtárgyalását az Alapszabály 18. paragrafus első bekezdés alkalmazásával magához vonja és valamennyi, a rájátszás során keletkezett fegyelmi ügyben az eljárást és a határozatok végrehajtását felfüggeszti, a II. fokú határozatokat megsemmisíti és felkéri a fellebbviteli bizottságot, hogy valamennyi jogosultra vonatkozó fellebbezési határidő lejártát, vagy a fellebbezésre jogosultak fellebbezésének beérkezését követően a felfüggesztett eljárásokat folytassa le. Ennek értelmében Daniel Andjelkovic, Ilyés Ferenc és Herbert Gábor egyaránt játékjogosultsággal rendelkezik a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjének 2008. május 23-án sorra kerülő 5. mérkőzésén" - áll a közleményben.

Herbert azért kapott első fokon két mérkőzésre szóló eltiltást és 400 ezer forint bírságot, mert a keddi, negyedik összecsapáson durván megütötte Marko Vujint, aki szem- és arcsérülést szenvedett. Ilyés még a harmadik, múlt szombati találkozón rúgta meg Luka Zvizejt, ezért első fokon 500 ezer forint büntetést kapott, amit aztán a fellebbviteli bizottság kétmeccses eltiltással súlyosbított. Andjelkovic játékjogát azt követően függesztette fel a fegyelmi bizottság, hogy a szegedi irányítót a Veszprém feljelentette, mert a harmadik meccsen letalpalta Ilyést.

A párharc állása 2-2, az utolsó, mindent eldöntő összecsapást pénteken 19 órakor rendezik Veszprémben.