Végre fizetett a légpisztollyal egy férfit megsüketítő francia PL-sztár

Crystal Palace v Brighton and Hove Albion - Premier League Premier League Crystal Palace Brighton and Hove Albion Selhurst Park Stadium London 27th September 2021 Vertical
Crystal Palace's Odsonne Edouard during Premier League between Crystal Palace and Brighton and Hove Albion at Selhurst Park Stadium, London on 27th September, 2021 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Három évvel azt követően, hogy a bíróság megítélte, az angol Crystal Palace csapatában futballozó Odsonne Edouard végre kifizette a kártérítést annak a férfinak, akit még 2017-ben süketített meg a légpisztolyával.

Edouard 2017-ben még a Toulouse futballistája volt, és a dél-fraciaországi városban történt a fentebb említett eset is, amikor az akkor 19 éves játékos egy autóból légpisztolyával rálőtt egy 50 éves férfire, Francis Guiralra, akit nem csak eltalált, de áldozata az egyik fülére meg is süketült. A bíróság első, majd másodfokon is bűnösnek találta, és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetés mellett 23 539 euró (kb. 8,5 millió forint) kártérítésre ítélte.

Odsonne Edouard a nyári U21-es Eb-n a gyirmóti Alcufer Stadionban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Edouard végül a napokban rendezte adósságát, amit áldozata egy modern hallókészülékre fog költeni, mint az a France3 hírportál regionális oldalán olvasható.

A sértett köszönetet mondott a helyi és az országos sajtónak, valamint Toulouse polgármesterének, aki közben járt a jelenleg másodosztályú helyi futballklubnál, hogy fel tudják venni a kapcsolatot a futballistával, valamint egy újságírónak is, aki felhívta a londoni klub figyelmét arra, hogy ideje lenne rászorítani a játékosukat, hogy rendezze a bíróság által megítélt kártérítést.

A Palace-re és személyesn a futballistára nehezedő médianyomás hatására Edouard végül három évvel a jogerős ítélet után úgy döntött, hogy kifizeti a nagyjából egyheti fizetésével megegyező összeget.