Pornót közvetített meccs közben a BBC-n a rettegett brit provokatőr - videók

511786087 Horizontal
Stewards and officials tackle a third pitch invader (floor) during the UEFA Europa League group C football match between Tottenham Hotspur and Partizan Belgrade at White Hart Lane in north London, on November 27, 2014. AFP PHOTO / BEN STANSALL (Photo by BEN STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási visszhangja lett annak, hogy nemrég a brit közszolgálati televízióban, a BBC-n élő adásban több százezer néző hallhatott pornófilmbe való hangokat, miközben a Wolverhampton Wanderers-Liverpool FA-kupa-meccs felvezetése zajlott. A műsorvezető, a korábbi híres angol focista, Gary Lineker nem tudott mást csinálni, mint próbálta pár poénnal elütni a dolgot, de kínosan hosszú ideig nem jött rá senki, honnan jönnek a hangok. Azóta természetesen kiderült, ahogy az is, hogy ki áll a háttérben. Az illető nem ma kezdte a szakmát, egy egész sor gonosztett szárad a lelkén.

A BBC stúdiójában ülve Gary Lineker, Paul Ince és Danny Murphy sem értette, hogy mi történik, amikor egyszer csak pornófilmbe illő hangok töltötték be a stúdiót. Hosszú percekig lehetett hallani a hangokat, és csak azt követően derült ki, mi történt, amikor átadták a szót a kommentátorként dolgozó Alan Sheareréknek.

A meccs előtt nem sokkal jöttek rá, hogy egy telefont ragasztottak a Wolverhamtponban, a Molineux Stadionban felállított stúdió egyik díszletére. Ekkor aktivizálta magát és a telefont Daniel Jarvis, aki megcsörgette a készüléket, aminek ez a hang volt nemes egyszerűséggel a csengőhangja. A BBC később nem tehetett mást, mint egy közleményben bocsánatot kért a nézőktől.

Lineker később úgy nyilatkozott, hogy szerinte vicces volt a történet, és szerinte a csatornának sem volt miért bocsánatot kérnie.

tette hozzá Lineker, aki az adásban mosolyogva mondta, hogy nem tudja, honnan jön a zaj, és azt sem, hogy a nézők esetleg hallják-e.

A kínos eset:

Eközben az online térben Jarvo69 néven futó illető élőben közvetítette a Youtube-on, ahogy felhívja a telefont és megszólal a hang. Egy másik közösségi oldalra azt is feltöltötte, hogy az adás előtt bizony ott járt a Wolves stadionjában, így könnyedén elrejthette a telefont a díszletek között.

Jarvisnak komoly múltja van az ilyen és ehhez hasonló esetek kapcsán, mutatjuk, pontosan milyen akciókkal múlatja az idejét.

Jarvis több társával együtt 2015-ben a Nemzeti Galériában játszotta el, hogy éppen kifosztják a kiállítást.

A valóság az volt, hogy Jarvis és a többiek magukkal vitték a képeket a múzeumba, de úgy tettek, mintha rablás lenne folyamatban, még harisnyát is húztak a fejükre. A bíróság végül nem találta annyira viccesnek az esetet, a rendbontók között 72 hétnyi börtönt osztottak ki, Jarvisra ebből 20 jutott.

Az esetet súlyosbította, hogy hetekkel korábban Belgiumban és Tunéziában is terrortámadások voltak, amiért az emberek többsége nagyon megijedt. Óriási pánik tört ki, több embert is megtapostak, ekkor már hiába kiabálta az álrablók egyike, hogy csak átverés az egész.

Jarvis feltűnt az angol X-Faktorban is,

na, természetesen nem versenyzőként és nem is zsűritagként. 2016-ban az egyik versenyző éppen befejezte az előadását, amikor több férfi is felviharzott a színpadra, köztük Jarvis is, aki a show előtt a Facebook-oldalán jelentette be, hogy aznap este debütál majd az X-Faktor színpadán.

A nézőtérről rohantak a színpadra a férfiak, miközben a zsűri értékelte a produkciót. Az egyik zsűritag, Simon Cowell próbált volna segíteni, de a biztonságiak hamar rendet tettek. Később kiderült, „fogyatékosoknak" adták ki magukat, így kerülhettek a nézőtérre. Az előadó a felvételeken jól láthatóan remegett az eset után, de nem jelentette fel őket, így nem lett komolyabb következménye a dolognak.

Jarvis 2014-ben a Tottenham egyik meccsén rohant be a pályára, amiért három évre kitiltották az angliai stadionokból. Jarvis a Partizan Belgrád elleni meccsen gondolta úgy, hogy felmegy a pályára, de nem tudott ott sokat időzni. A Spurs belga focistája, Mousa Dembélé hamar a földre vitte, majd a rendezők levitték a pályáról. Végül 150 font büntetést kellett befizetnie.

Főhősünk a White Hart Lane gyepén Forrás: AFP/Ben Stansall

Jarvis a fentinél komolyabb meccseken is tiszteletét tette, például ott volt a Bajnokok Ligája döntőjén is 2022-ben, amit Párizsban, a Stade de France-ban rendeztek. Már a meccs előt botrányba fulladt a rendezés, szurkolókat vegzáltak a rendőrök a stadionon kívül, majd a stadionon belül sem volt túl magas színvonalú a rendezés, ugyanis Jarvis háromszor is bement a pályára.

A pálya szélén még a tévések között pózolt, majd a győztes madridiakkal ünnepelt a pályán. A Liverpool-Real Madrid meccs után megölelte a madridiak focistáját, Vinícius Juniort, beszélt egy keveset Gareth Bale-lel, majd kezet rázott Eden Hazard-ral is.

Jarvis nemes egyszerűséggel átlépett a reklámtáblákon, miközben Real Madrid-mez volt rajta. A fiatalember három alkalommal lépett be a játéktérre úgy, hogy előtte egy tévés-mellényben a médiamunkások közé sikerült jutnia, majd mezben a pályára.

Tavaly minden sporteseményről kitiltották a főhősünket, miután bement a pályára az angolok India elleni krikettmeccsén,

ahol összeütközött az angolok sztárjával, Jonny Bairstow-val. Az eset után 2021 szeptemberében őrizetbe vették. A bíróságon bemutatták a felvételt, amikor berohant a pályára, majd az is kiderült, hogy egy mosdóban bújt el addig, míg telefonon értesítette valaki, hogy mehet a pályára.

Abban az évben ez volt a harmadik eset, hogy a két ország krikettmeccsén bement a pályára, de az első két alkalommal valamiért csak felkísérték a lelátóra, nem vették őrizetbe, csak a harmadik esetben, amikor nekiütközött egy játékosnak.

Jarvis ekkor is ügyelt a részletekre, teljes felszerelésben ment a páyára, hogy a rendezőket megtévessze. Először labdával a kezében próbálta ledobni a kaput, majd második alkalommal ütővel a kezében ment a pályára - indiai mezben.

Jarvis 2015-ben a műugrókat lepte meg, méghozzá a britek nemzeti hősét, Tom Daley-t. A londoni World Series döntőjén a nézőtérről indulva játszotta ki a biztonsági személyzetet, majd felmászott a toronyba, miközben fürdőgatyára vetkőzött és a medencébe ugrott.

Egy őr végigkergette a lépcsőn Jarvist, de már nem tudta megakadályozni az ugrást. A medence partján már természetesen várták és kitessékelték a rendezvényről. „Csak egy kis vicc volt, még az ugráshoz készülődő srác is csak nevetett" – mondta Jarvis, aki miatt csúszott a program, mert közben kiderült, hogy a lakáskulcsát véletlenül bedobta a medencébe, miközben vetkőzött. Összesen 90 font büntetést kellett befizetnie.

Jarvis 2021-ben újabb sportágat „próbált ki", a rögbit. Előbb az új-zélandi rögbisek mellett vonult fel Cardiffban, és próbálta a himnusz erejéig támogatni őket, de nem tartott túl sokáig az akciója. Pár nappal később már Dublinban tűnt fel és a japán(!) csapat mellé vonult fel, meghallgatni a felklő nap országának himnuszát. Mindkét alkalommal magára öltötte a csapatok szerelését is.

A két rögbimeccs között Jarvisnak volt ideje NFL-meccsre is menni, a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins meccsén ment újra a pályára a Tottenham Hotspur stadionjában. Természetesen itt sem hiányozhatott a majdnem élethű felszerelés. Jarvis a kezdőrúgás után viszonylag sok időt töltött a pályán, mire észbe kaptak a rendezők, hogy nincs ott túl sok keresni valója.

Jarvis egy snooker-meccset is meghekkeltt a BBC-hez hasonló módon, de ott pornóhangok helyett egy óriási szellentést játszott be, amin maguk a játékosok is jót derültek.

Jarvo a lezárások alatt az amerikai válogatott meccsére rohant be, amit az Anfield Roadon játszottak, illetve megzavarta a dartsosok egyik versenyét is, amikor megpróbálta ő átadni a díjat a bajnoknak, de hamar lezavarták.

Kérdés, hogy hol bukkan fel legközelebb a "mókamester", és az, hogy mi tud még kitalálni, de sokak szerint már egyre kevésbé vicces az ilyen és ehhez hasonló akciókkal megzavarni a sporteseményeket.