Társoldalunk:

Kovács Bálint dobogós a cseh gyorsaságimotoros-bajnokság brnói futamán

2020.06.08. 10:05

Kovács Bálint, a H-Moto Team gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

A 18 éves versenyző menedzsmentjének hétfői tájékoztatása szerint a magyar motoros a koronavírus-járvány utáni első versenyhétvégén egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a rendkívül erős nemzetközi mezőnyt felvonultató cseh sorozat Stock 1000-es kategóriájának viadalán.

A tavaly a német bajnokság Suzuki Cup géposztályában bajnok Kovács Brnóban a szabadedzéseken harmadik volt, az időmérő edzésen pedig a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Kovács Bálint remek eredménnyel kezdte a szezontForrás: JOERG KLOEPPNER/Jk Sportsfoto

Az augusztus végén Le Mans-ban sorra kerülő 24 órás világbajnoki futamra készülő magyar motoros aztán az első futamon dobogós helyen zárt, a második, heves esőzés után rendezett versenyen viszont - ugyancsak harmadikként motorozva - elesett a vizes pályán, és nem sikerült célba érnie.
Nagyon vártam már ezt a hétvégét, mert újra versenykörülmények között motorozhattam, ráadásul egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben- nyilatkozta Kovács, aki összességében elégedett volt a teljesítményével, és a 24 órás vb-futam szempontjából jó felkészülési állomásként értékelte a brnói hétvégét.