Vágólapra másolva!
Miután a Ferencváros labdarúgócsapata a pályán nem tudta kiharcolni az első osztályú tagságot, a következő szezonban is csak az NB II-ben szerepelhet. Olvasóinkat egy szavazás keretén belül arról kérdeztük, szerintük mi lesz a Fradival?

Nos, százalékos arányban megállapítható, olvasóink többsége lemondott a Ferencvárosról. 11 ezer szavazat érkezett, a legtöbben (31 százalék) úgy vélték, a patinás zöld-fehér klub ezzel a gyenge szezonnal végképp eltűnik a süllyesztőben. 28 százalék szerint nem kell aggódni, Lipcseiékből stabil NB II-es csapat lesz.

A pozitív(abb) gondolkodású drukkerek szerint még nem szabad temetni az élvonalbeli tagságot: 23 százalék szerint az FTC megújul, jövőre pedig simán feljut, míg 18 százalék úgy gondolkodik, annyi furcsaság történt már a magyar labdarúgásban, hogy nem kizárt, a klub adminisztratív úton lesz NB I-es.

A fikció után némi tény: a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 500 ezer forint befizetésére kötelezte a Ferencvárost, amiért szurkolói rendbontások és rasszista bekiabálások történtek a klub Baktalórántháza elleni mérkőzésén. A zöld-fehéreknek a bírság mellett következő hazai találkozójukon néhány szektort be kell zárniuk az Üllői úti stadionban.

A szövetség honlapjának tanúsága szerint az élvonalba feljutott Nyíregyházát is megbüntette a testület: a határozat értelmében a Vecsés elleni meccsen történt szurkolói rendbontások miatt a nyírségi klubnak következő hazai mérkőzésén tíz fővel növelnie kell a rendezői létszámot, valamint köteles egy szövetségi ellenőrt fogadni és meg kell fizetnie az eljárás költségeit.