Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Elszabadult a pokol: egész éjszaka tartott a túszdráma

Vágólapra másolva!
Egy 60 év körüli férfi kedd este hívta a segélyhívót, akiknek elmondta, hogy két embernek életveszélyes sérüléseket okozott, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát.
Vágólapra másolva!

Az 57 éve s Norris Richardson kedd este fél nyolckor bejelentést tett a segélyhívó központnál, miszerint két embernek életveszélyes sérüléseket okozott, majd öngyilkossággal fenyegette a diszpécsert. - számolt be a hírról a Metropol.

A rendőrség arról számolt be, hogy a túsztárgyalás órákon keresztül zajlott a túszejtővel. 

A férfi házába végül a kommandósok törek be, ahol holtan találták az 51 éves Ritchie Welch-t és a 65 éves Regina Young-Fellowst. A túszejtő a kommandósok ellenére sem akarta megadni magát, majd szerda reggel öngyilkos lett. 

A nyomozók eddig még nem közölték, hogy milyen kapcsoltban állt Norris az áldozataival, illetve még azt sem lehet tudni, hogy a túszejtő miért tartotta fogva Ritchiet és Reginát és őket hogyan ölte meg. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt! 

Korábban, Hollandiában történt egy drámai túszejtés, mikor több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, a város központjában lévő épülethez. Az eset környezetében 150 lakást evakuáltak egy önmagára vagy másokra veszélyt jelentő személy miatt, kordont állítottak fel, és arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak távol a környéktől. Simon Klok rendőrségi szóvivő az AP hírügynökségnek annyit mondott el, hogy embereket ejtettek túszul Ede városában. A legfrissebb információk szerint a négy túsz sérülések nélkül kiszabadult. A túszdráma a kelet-hollandiai Ede városában nem sokkal 12 óra után fejeződött be, amikor a túszejtő feltartott kézzel elhagyta a lokált, ahol négy embert tartott fogva. Előbb három túszát, majd a negyediket is elengedte, majd megadta magát. A területileg illetékes ügyészség vezetője később sajtótájékoztatón elmondta, hogy a túszejtő hátizsákjában nem volt robbanószer, amelynek gyanúja miatt kiürítettek 150 környékbeli lakást. A férfi késekkel tartotta rettegésben túszait.

A holland állampolgárságú férfi ismert a bűnüldöző hatóságok előtt, mivel egyszer már meggyűlt a baja a rendőrséggel "fenyegető magatartás" miatt. A túszejtő indítékait még nem ismerik, de a hatóságoknak - mint közölték - jelenleg nincs semmi okuk azt feltételezni, hogy terrorcselekményről lenne szó.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről