Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Szörnyű pusztítást végzett a tornádó az Egyesült Államokban, legalább tízen meghaltak

tornádó,Texas,pusztítás
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az USA középső államaiban kialakult viharokban gyerekek is életüket vesztették.
Vágólapra másolva!

Legalább tízen, köztük gyerekek is meghaltak az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra

 - írta az MTI. Legkevesebb hét ember Texasban vesztette életét és több tucatnyian megsérültek. Az áldozatok  többsége egy autópálya-pihenőnél halt meg, hiába kerestek menedéket. 

A kutató- és mentőegységek egy 2 és egy 5 éves gyerek holttestére bukkantak

 - közölte Cooke megye rendőrhatóságának vezetője. Ray Sappington elmondta, hogy a Dallastól északra fekvő térséget, Valley View kistelepülés környékét, és Denton városát érintette az ítéletidő, az épületekben is súlyos károk keletkeztek. A közeli Ray Roberts-tó kikötővárosában a szélvihar lakóautókat borított fel.

Az Oklahoma felé vezető 35-ös autópályán a forgószél egy óriási kamiont is feldöntött, órákon keresztül állt a forgalom.

tornádó,Texas,pusztítás
Fotó: AFP

A viharok által érintett területen a helyi idő szerinti reggeli órákban mintegy 100 ezer otthonban nem volt áram.    

Az Egyesült Államok középső részének további államaiban, így Oklahoma, Kansas, Missouri és Arkansas szövetségi államokban is tornádók alakultak ki.

Oklahoma és Arkansas államokban is haltak meg emberek a vihar következtében, és mintegy 200 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. Április végén Oklahomában négyen vesztették életüket, és legkevesebb 100 ember sérült meg tornádók miatt. Kamiont borított fel a tornádó Nebraskában is - videó. Egy hős kisfiúnak sikerült megmentenie a szülei életét. Vérfagyasztó felvételen egy pusztító forgószél.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről