Federer párosban elődöntős Pekingben

Vágólapra másolva!
Roger Federer a pekingi olimpia páros aranyával próbál vigasztalódni az egyéniben elszenvedett kudarcért.
Vágólapra másolva!

Roger Federer saját bevallása szerint egész évben a pekingi olimpia aranyérmére készült, a negyeddöntő azonban a végállomást jelentette a világranglista első helyét hétfőn elveszítő svájci számára. Federer attól a James Blake-től kapott ki, aki korábban soha nem győzte le, szettet is mindössze egyet nyert ellene.

"Rettentő csalódott vagyok, bevallom, erre nem számítottam" - mondta Federer a svájci Blicknek. "James nagyon jó napot fogott ki, sajnos, benne volt a pakliban, hogy egyszer megver: képtelenség, hogy ilyen kaliberű játékost valaki állandóan legyőzzön."

Federer a kevésbé szem előtt lévő páros aranyérmével vigasztalódhat: a Pete Sampras 14 Grand Slam-es egyéni csúcsát üldöző svájci Stanislas Wawrinka oldalán az elődöntőbe már bejutott, miután a csütörtökön - eső miatt - 4:1-nél félbeszakadt találkozó pénteki folytatásában 6:2, 6:4-re legyőzte a Bhupathi, Paes indiai duót. Könnyű dolga nem lesz, a fináléba kerülésért a műfajban szinte legyőzhetetlennek számító, együtt világelső (a rangsort a kanadai Daniel Nestor vezeti) Bob és Mike Bryannel találkozik Wawrinkával alkotott alkalmi kettőse.

páros, negyeddöntő:
Federer, Wawrinka (svájci, 4. kiemelt) - Bhupathi, Paes (indiai, 7.) 6:2, 6:4
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.) - Guccione, Hewitt (ausztrál) 6:4, 6:3
Clement, Llodra (francia) - Davigyenko, Andrejev (orosz, 8.) 6:2, 6:7, 6:4
Aspelin, Johansson (svéd) - Fyrstenberg, Matkowski (lengyel) 7:6, 6:4