Ilyésék jól érzik magukat, a horvát kézisek dobogóról álmodnak

Vágólapra másolva!
Az éremszerzés a célja a londoni olimpián a magyarokkal egy csoportban szereplő horvát férfikézilabda-válogatottnak. Slavko Goluza szövetségi kapitány az Izland ellen 25-23-ra megnyert, 2x20 perces csütörtöki tesztmeccs után elmondta: az ötkarikás tornán több csapat is esélyes, és szerencsére az övék is ezek közé tartozik.
Vágólapra másolva!

"Dobogóra szeretnénk állni, de senki sem tudja, mi történik majd a roppant erős B csoportban. Még korai álmodozni, előbb dolgozni kell" - kegyezte meg Goluza. Hozzátette: ő már nyert olimpiát, mégpedig 1996-ban és 2004-ben, s szeretné, ha most játékosai is átélhetnék ezt az élményt.

Ivano Balic, a gárda egyik sztárjátékosa jelezte: a csapat egységes, mindenki pozitívan várja a rajtot, ami nem lesz könnyű: az örökké veszélyes és európai válogatottak számára kellemetlen stílusban játszó dél-koreai csapat ellen.

"A csoportunk nagyon kiegyenlített, nem lesz könnyű mérkőzés. Minimális elvárás magunkkal szemben, hogy jussunk tovább a negyeddöntőbe" - mondta Balic.

Ami a magyar válogatottat illeti: a játékosok jól érzik magukat az olimpiai faluban.

"Nagyon jó a szállásunk, bár én éppen csak elférek az ágyon - mondta Veszprém 198 centis balátlövője, Ilyés Ferenc, aki társaival, Császár Gáborral és Laluska Balázzsal éppen hazafelé tartott az ebéd után.

"Bár nincs légkondicionáló berendezés a szobákban, a meleg nem jelent gondot, tudunk pihenni. A kajával is minden rendben, úgyhogy egyelőre jól érezzük magunkat."

A magyar csapat már tréningezett és játszott is a kézilabda előcsatározásoknak otthont adó Copper Boxban, amely Ilyésnek nagyon tetszik.

"Nagyon szép a csarnok, és már alig várjuk, hogy elkezdődjön a torna" - mondta.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese az Európa-bajnok dánok ellen kezd vasárnap, az olimpia pedig a péntek esti megnyitóval veszi kezdetét.