Műkorcsolya: Jagugyin az élen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
A háromszoros világbajnok Jagugyinnak egyelőre van oka az örömre

A "nagyok" közül először a 22 éves Jagugyin lépett a jégre, s a harmadik csoportban a nézőket és a pontozókat is elkápráztatta hibátlan produkcióval, többek között egy négyfordulatos toe-loop-tripla toe-loop kombinációval.

A nagy közönségkedvenc orosz versenyző - aki talán a legnagyobb rajongótáborral rendelkező korcsolyázó a világon - az élre állt, s ott is maradt. Bár potenciális vetélytársai mind utána következtek, senki nem tudta megelőzni. A tavalyi világbajnok, 20 éves Pljusenko rögtön a programja elején elesett a négyfordulatos toe-loop ugrásából, s a későbbiekben a két "nagy öreg", Eldredge és Stojko is rontott.

"Egy kicsit ideges voltam, hiszen mégiscsak olimpián vagyok, nem az orosz bajnokságon vagy egy Eb-n" - nyilatkozta Jagugyin. "A kombinációnál az érkezésem kicsit 'rázós' volt, de utána már minden tökéletesre sikerült. Nagyon örülök, hogy a rövidprogram olyan lett, ahogy elterveztem."

Az idei Eb-t sérülés miatt kihagyó Pljusenko nem állt az újságírók rendelkezésére, helyette edzője, Alekszej Misin mondta ki a nagy igazságot: - Számunkra az olimpia véget ért...

Amivel teljes mértékben egyetérthetünk, hiszen a rövidprogramban az aranyérmet nem lehet megnyerni, de el lehet veszíteni.

A 29 induló között Tóth Zoltán huszonötödikként zárt, ezzel befejezte szereplését, a kűrt ugyanis - magyar idő szerint pénteken hajnalban - csak a legjobb 24 versenyző mutathatja be.

Műkorcsolya, férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Alekszej Jagugyin (orosz) 0,5 helyezési pont
2. Honda Takesi (japán) 1,0
3. Timothy Goebel (amerikai) 1,5
4. Jevgenyij Pljusenko (orosz) 2,0
5. Alekszandr Abt (orosz) 2,5
6. Li Cseng-csiang (kínai) 3,0
7. Elvis Stojko (kanadai) 3,5
8. Michael Weiss (amerikai) 4,0
9. Todd Eldredge (amerikai) 4,5
10. Anthony Liu (ausztrál) 5,0
...
25. Tóth Zoltán 12,5.

Fábik Tibor

Korábban:

Ajánlat:

Észt sífutóarany Salt Lake Cityben

Fórum:

Műkorcsolya - olimpián és azon túl