Társoldalunk:

Tűzriadó a riói médiaközpontban

2016.08.08. 04:33

Tüzet jelzett az egyik berendezés a riói olimpia IBC nevű tévés és rádiós médiaközpontjában.

Az Origo tudósítója egy helyi közlekedésért felelős munkatárstól úgy értesült, hogy a tűzriadót követően rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre, kiürítették az épületet, de tüzet nem találtak sehol.

Mivel hosszú időre leállt a közlekedés, sok újságíró a külsős helyszíneken rekedt. A hiba miatt pingpongcsarnokban tartózkodó tudósítónknak három órát kellett várnia az amúgy 20 percenként járó, hivatalos médiabuszra.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

Mint kiderült, azért, mert nem találtak olyan embert, akinek lett volna joga ahhoz, hogy a más irányban közlekedő médiabuszokat a csarnokhoz irányítsák.

„Megértem, hogy mérges. Azt javaslom, hogy jelentse az esetet egy olimpiai illetékesnél, mert ez tényleg nonszensz, hogy nincs ember, aki segíthetett volna az itt rekedt újságírókon" – mondta az Origónak a munkatárs.

Kisvárosi gyilkosságok
Miután tűzriadó miatt ki kellett üríteni a riói nemzetközi televíziós központot, a német állami tv, a ZDF megszakította adását, és az olimpiai események helyett a Kisvárosi gyilkosságok című bűnügyi sorozat egyik részét kezdte el sugározni, írta a Welt. A krimirajongók azonban nem sokáig ürülhettek, miután kiderült, hogy téves volt a riasztás, negyedórával később, 1 óra 38 perckor visszakapta a szót a stúdió.