Társoldalunk:

Összecsinálta magát az 50 kilométeres gyaloglás csúcstartója

2016.08.19. 18:19

Emberfeletti kitartás kellett a francia Yohann Diniznek, az 50 kilométeres gyaloglás világcsúcstartó versenyzőjének, hogy beérjen a célba. A sportoló ugyanis nagyjából a táv felénél összecsinálta magát, később pedig kétszer is elájult. Végül célba ért, a hetedik helyen. 

Yohann Diniz világcsúcstartó gyalogló esélyesként érkezett Rióba, az 50 kilométeres távot azonban csak elképesztő kitartással tudta végigvinni. Nagyjából a verseny felénél ugyanis összecsinálta magát,  de nem adta fel, küzdött tovább. Az esetről készült egy videó is, csak az erős gyomrúaknak ajánljuk. 

A megpróbáltatásai azonban még nem értek véget, a verseny alatt ugyanis nagyon meleg volt, a sportolók sorra ájultak el, vagy kénytelenek voltak feladni a küzdelmet. Yohann Diniz a célba érésig kétszer is elájult, az egyik esetet rögzítették is. 

 Miután segítettek neki, folytatta tovább a versenyt, amelyet végül a 7. helyen zárt. 

Az extrém meleget szinte minden sportoló megemlítette a verseny után. A magyar Rácz Sándor szintén eszméletét vesztette, hordágyon kellett levinni a pályáról, majd infúziót is kapott.