Társoldalunk:

Megvan az olimpia első két sportolója, aki pozitív Covid-teszt miatt nem indulhat

2021.07.21. 11:04

Egy chilei tekvondós az első versenyző, akinek pozitív koronavírusteszt miatt vissza kellett lépnie a tokiói olimpiától.

Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor szolgáltatott pozitív tesztet.

A Chilei Olimpiai Bizottság arról számolt be, hogy Aguirre tünetmentes, jól érzi magát, de nem vehet részt az 57 kilogrammosok vasárnapi küzdelmében, mert a japán hatóságok tíznapos karanténra kötelezték. 

A chilei tekvandósnak vissza kellett lépnie az olimpiátólForrás: AFP/Luis Acosta

A sportoló - és a közvetlen kontaktnak számító edzője - most egy erre a célra kialakított szálláshelyen tartózkodik. Aguirre - amint azt közösségi oldalán írta - "nagyon szomorú és teljesen összetört".
A chilei tekvondóshoz hasonlóan a hollandok gördeszkása, Candy Jacobs sem versenyezhet a játékokon, miután szintén pozitív mintát adott. A 31 éves sportolót az olimpiai faluban ellenőrizték.A világbajnoki negyedik Jacobs szerdán Instagram-oldalán jelentette be, hogy lemarad az olimpiáról, melyen először szerepel sportága a programban.

A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban szolgáltatott pozitív koronavírustesztet, a két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve a cseh strandröplabdázó, Ondrej Perusic szereplésére még van esély, ha majd letöltik tíznapos karanténjukat.