Társoldalunk:

Mesés vagyont és egy házat is kap a Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka

2021.07.27. 18:17

200 millió forintnak megfelelő összeget kap jutalomként a Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a Tokióban aranyérmes súlyemelő Hidilyn Diaz.

A női 55 kg-os kategóriában hétfőn nyertes sportoló alaposan megdolgozott a sikerért, ugyanis az elmúlt másfél évben a pandémia miatt családjától távol, Malajziában készült az ötkarikás játékokra.
"Az otthonunk felrobbant az örömtől, kiabáltunk, néhányan sírtak is" - mondta Emelita Diaz lánya sikeréről az AFP francia hírügynökségnek.

Hidilyn Diaz hazája első olimpiai aranyérmévelForrás: AFP/Vincenzo Pinto

Az ország második legnagyobb szigetén, Mindanaón élő családnak a jövőben vélhetően nem lesznek anyagi gondjai, ráadásul egy ingatlanokkal foglalkozó cég egy 14 millió peso (85 millió forint) értékű házat is felajánlott Diaznak.

Köszönjük Fülöp-szigetek első olimpiai aranyérmét, nagyon büszkék vagyunk rád!" - üzent a súlyemelőnek közösségi oldalán az ország talán legismertebb sportolója, az ökölvívó Manny Pacquiao.

A szigetország sportolói ezt megelőzően tíz dobogós helyet szereztek az olimpiákon úszásban, ökölvívásban, atlétikában, valamint - épp Diaz révén Rióban egy ezüstöt - súlyemelésben.