Djokovic eldobta, majd eltörte az ütőjét, végül elveszítette a bronzmeccset

Novak Djokovic tenisz olimpia
Serbia's Novak Djokovic celebrates beating Spain's Alejandro Davidovich Fokina during their Tokyo 2020 Olympic Games men's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Hihetetlenül izgalmas mérkőzést játszott egymással Novak Djokovic és Pablo Carreno-Busta. Utóbbinak meccslabdája is volt a második szettben, akkor a világelső szerb még hárítani tudott, azonban a harmadik játszmában a vártnál könnyebben nyert a spanyol és lett bronzérmes.
Vágólapra másolva!

Az első játszmát viszonylag simán, 6:4-re nyerte Carreno-Busta, aztán a második szettben a tie breakig mentek el a felek. Itt Djokovic meccslabdát hárított, majd 8:6-ra be is húzta a szettet, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

Novak Djokovic bírta kevésbé jól az idegek harcát, előbb egy hosszú, végül elveszített labdamenet után egész egyszerűen kidobta az ütőjét az üres nézőtérre, majd egy másik, szintén elbukott játék után széttörte azt. A spanyol ekkor kérdőn nézett a vezetőbíróra, hogy talán illene szólni a szerb világelsőnek ezek miatt, végül figyelmeztették Djokovicot.

Ezek után 0:3-as spanyol vezetésről folytatódhatott a harmadik játszma, amelyben Carreno-Busta, akárcsak az egész meccsen, végig hozta az adogatójátékát, igaz, az utolsót csak nagy nehezen, ötödszörre sikerült behúznia, így végül 6:3-ra övé lett a szett és vele a bronzérem is.