Szögi István nem jutott elődöntőbe 1500 méteren

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, férfi 1500 m, előfutam, Szögi István, 2021.08.03.
(From L) Qatar's Adam Ali Musab, Ethiopia's Samuel Tefera, Kenya's Timothy Cheruiyot, Australia's Oliver Hoare, Hungary's Istvan Szogi and France's Alexis Miellet compete in the men's 1500m heats during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Szögi István előfutamában a 12. helyen ért célba és nem jutott tovább az elődöntőbe 1500 méteren a tokiói olimpia atlétikaversenyeinek keddi napján.
Vágólapra másolva!

A fedettpályás magyar csúcstartó a délelőtti program első futamában kapott helyet, s rögtön a rajt után a mezőny elején helyezkedett és bátran versenyzett. A tempó erős volt, Szögi pedig egészen az utolsó körig jó pozícióban futott, abban viszont a legjobbak növelték az iramot, a Sportolj Velünk Sportegyesület középtávfutója pedig egyre fáradtabbnak tűnt, s ugyan próbált hajrázni, de végül 3:38.79 perces eredménnyel a 12. helyen ért célba.

A három előfutamból az első hat-hat helyezett mellett a legjobb hat időeredményt elérő atléta jutott tovább. Az első és a kifejezetten lassú futást hozott második futam után Szögi még elődöntős helyen állt, a harmadikban viszont nagy volt az iram, ami azt jelentette, hogy a magyar futó számára befejeződött a viadal.

Szögi István nem jutott elődöntőbe 1500 méteren Forrás: AFP/Jewel Samad

"Picit vegyesek az érzéseim, mert az időeredmény nem a legjobb, szerettem volna megfutni az egyéni csúcsomat, vagy legalább a közelébe kerülni. Ugyanakkor úgy érzem, jól helyezkedtem, sokáig jó pozícióban voltam. A végén sajnos kijött, hogy sokan még jobbak nálam a mezőnyben" - nyilatkozta az M4 Sportnak a 25 éves sportoló, aki azt is elmondta, hogy a nedves pálya egyáltalán nem zavarta, mert esőben kifejezetten szeret futni. - "Ha jobban át tudom majd gondolni ezt a versenyt, akkor biztosan jobbnak fogom értékelni. Óriási dolog, hogy itt lehettem, mert két éve, amikor hazajöttem az Egyesült Államokból, azon gondolkodtam, hogy abbahagyom, mert nem ment jól a futás."