Így lett fantasztikus versenyzéssel olimpiai bajnok a magyar női kajaknégyes - videó

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.08.07, kajak négyes 500 méter, Kozák Danuta, Csipes Tamara
Hungary's Danuta Kozak, Hungary's Tamara Csipes, Hungary's Anna Karasz and Hungary's Dora Bodonyi compete to win the gold medal in the women's kayak four 500m final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway in Tokyo on August 7, 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar női kajaknégyes ismét megvédte címét 500 méteren a tokiói olimpián, az egység vezérevezőse, Kozák Danuta pályafutása hatodik ötkarikás aranyérmét szerezte. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású egység fantasztikus versenyzéssel sorozatban harmadszor hozta Magyarországnak az aranyérmet ebben a számban.
Vágólapra másolva!

Nem kezdtek rosszul a magyarok, ahogy a riválisok sem, féltávnál fehérorosz, magyar, új-zélandi volt a sorrend. Kozák aztán növelte a csapásszámot, és a hajrához közeledve már a magyar hajó orra volt elöl.

A lendület kitartott egészen a célig, ahol Kozák a magabiztos győzelem után a levegőbe csapva az öklével jelezte, hogy ez a szám továbbra is magyar felségterület.