Vágólapra másolva!
Sokan felháborodtak, amikor Wayne Gretzky kihagyta Roberto Luongót a Salt Lake City-i téli olimpiára benevezett kanadai hokiválogatottból. A Florida Panthers zseniális kapusa hétfőn újra bizonyította, hogy talán helye lenne a csapatban: a kapujára tartó 39 lövésből 38-at hatástalanított az MCI Centerben, s így hiába játszott nyomasztó fölényben a Capitals, mégis a floridai Párducok örülhettek a 2-1-es vendégsikernek.

Luongo két legnagyobb védése az utolsó 24 másodpercben történt, amikor a hazaiak lehozták a jégről Craig Billington kapust, hat emberrel rohamozták Luongo hálóját, ám a csodakapus kétszer is megfogta Peter Bondra - a liga talán legveszélyesebb bombázója - közeli lövését.

"Fantasztikus volt, kivédte a szemét a világsztároknak" - mondta lelkendezve a kapusról az ellenfél edzője, Ron Wilson. Hát igen: Szergej Goncsar, a liga leggólerősebb hátvédje hétszer, Jaromir Jagr (ötszörös pontkirály) hatszor, Adam Oates, Peter Bondra és Chris Simon négyszer-négyszer próbálkozott - mindhiába.

Az Ottawa Senators szoros meccsen 4-3-ra verte a keleti főcsoport éllovasát, a Torontót, visszavágva a szombaton, az Air Canada Centre-ben elszenvedett 3-1-es vereségért, melynek során csupán klubminimum-rekordot jelentő tíz lövés ment Curtis Joseph kapujára.

Eredmények:
Washington Wizards - Florida Panthers 1-2
gól:
Oates, ill. Novoszelcev, P. Bure

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 2-3
gól:
Madden, Pandolfo, ill. Laperriere 2, Deadmarsh

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4-3
gól:
A. Roy, Fisher, Hossa, Rachunek, ill. Mogilnij 2, Roberts

Korábban:

Habibulin udvariatlan hazatérése

Ch. Gáll András