Vágólapra másolva!
A Győr 38-35-re legyőzte a vendég FTC-t a nőikézilabda-NB I alapszakaszának záró fordulójában. A Vác egy góllal kapott ki Hódmezővásárhelyen.

Graboplast-ETO - Herz-FTC 38-35 (18-17)
Győr, 2800 néző
vezette: Herczeg, Südi.
ETO: SIRINA - LOVÁSZ 6, MEHLMANN 9, GÖRBICZ 13/4, Kulcsár Gy. 2, NITESCU 4, Vérten 1. Csere: Herr (kapus), KINDL 2, Jókai 1, Horváth R. Edző: Vura József
FTC: Sugár - Mravikova 4, Tóth T., SITI 8, Kovács, FARKAS 14/9, LŐWY 4. Csere: Miklosova (kapus), Pádár I., Pádár M. 2, Kirsner 2, Benyáts 1. Edző: Németh András
hétméteresek: 6/4, ill. 10/9
kiállítások: 6, ill. 16 perc
kizárva: Nitescu (54. perc).

A mérkőzés felvezetéseként Jancsó Péter, a Graboplast Holding Rt. elnök-vezérigazgatója a nőnap alkalmából egy-egy virágcsokorral köszöntötte a két csapat játékosait.

A találkozó nem indult jól a hazaiak számára, akiknek öt góllal kellett volna győznie ahhoz, hogy megelőzzék a Ferencvárost. Az első gólt Farkas Ágnes szerezte, az egyenlítés azonban nem sikerült az ellentámadásból, Nitescu ugyanis kapufára dobta a hétméterest. A túloldalon a remek formában védő Sirina parádézott, a győri hálóőr Farkas hetesét hatástalanította.

A 4. percben jött ugyan az egyenlítés Kindl révén, a játékrész első tíz perce azonban továbbra is a vendégeké volt. Érdekesség, hogy nagyon keményen és határozottan védekeztek a csapatok, a kapusok teljesítményére sem lehetett panasz, mégis sűrűn potyogtak a gólok.

A Graboplast-ETO először a 15. perc legelején vezetett, emberelőnyből előbb a román átlövő Nitescu, majd Lovász volt eredményes, s máris két gól volt a hazai előny (9-7). Óriási iramot diktált a két zöld-fehér alakulat, s a különbség egyik csapat javára sem nőtt, fej fej mellett haladtak az együttesek.

Egy jó periódust kihasználva három góllal megugrottak Görbiczék (17-14), de amilyen gyorsan magabiztosnak tűnő előnyhöz jutott a győri gárda, olyan hamar egyenlített a Ferencváros. Görbicz hetesével azért hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő kísértetiesen hasonlóan indult, mint az első. Farkas másodpercre ugyanakkor talált a hálóba, mint az elején, Görbicz révén azonban hamar jött a válasz, csakúgy, mint az első harminc perc elején Kindl góljánál.

A folytatásban megpróbálta átvenni az irányítást a Fradi, s ez tíz percig megint eredményes volt, mert a 40. percben két góllal Farkasék vezettek (22-24). Ezúttal sem hagyta magát azonban a Graboplast-ETO, s a közönség fergeteges buzdítása mellett fordított, majd szép lassan növelte előnyét. Felcsillant annak a reménye is, hogy végül sikerül legalább öt góllal győznie Vura József lányainak - az 53. percben 33-28-nál meg is volt a remélt különbség -, de az igazi bravúr végül elmaradt.

Az igazsághoz hozzátartozik, a két játékvezető ítéleteivel alaposan felborzolta mindkét oldalon a kedélyeket, de inkább a hazaiak lehetnek elégedetlenebbek a páros működésével.

Az összecsapás mind színvonalában, mind iramában méltó volt a rangadóhoz, s külön említést érdemel Görbicz Anita, aki világklasszis formában kézilabdázott ezen a délutánon.

Vura József: "Gratulálok a lányoknak, hogy az alapszakaszban megszerezték a harmadik helyet. Dicséret illeti őket a mai teljesítményükért is. Közel volt a második hely, végül azonban ez nem sikerült, ami miatt van bennünk egy kis hiányérzet.

Németh András: "Köszönjük a sportszerű győri közönség köpködését. A játékvezetőket és bennünket azonban csak annyira tudtak megfélemlíteni, hogy így is megszereztük a második helyet."

Liss HNKC - Váci NKC 27-26 (12-12)
Hódmezővásárhely, 1000 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
HNKC: Szabó K.- Szabó M. 1, Huba 3, ASZTALOS 6, NIKOLICS 7/4, Barna 2, BAUNOK 6. Csere: Vörös (kapus), Jancsarova 1, Kocsis 1, Szőke. Edző: Farkas József
Vác: GRIDNYEVA - Dumovics 3, Erdős 2, Hajdu 2, Őry 2, MÁTYÁS 7/2, SZENTES 5. Csere: Gergely (kapus), Povázsay 2, Lutz 3, Pilmayer, Káldi. Edző: Páll Tibor
hétméteresek: 6/4 ill. 3/2
kiállítások: 12 ill. 6 perc

A helyi közönség virágesővel ünnepelte a "felsőházba" jutott lányait, akik nagy utat tettek meg, nem egész egy év alatt az NB I/B-től az első hatig. Mindkét edző felszabadult játékot várt a tétnélküli meccstől.

Nos, a csapatok nem osztották az edzők véleményét, s feszülten játszottak. A hazai rohamok eredményeképpen a 7. percben már 4-1-re vezettek a vásárhelyiek. Beindult Mátyás Auguszta, s a 12. percben már 5-4 oda. Ez a hullámzás kitartott a félidő végéig, felváltva vezettek a csapatok, attól függően, hogy melyik tudott két-három gólt lőni zsinórban.

A félidő Nikolics egyenlítő góljával zárult, majd ugyanő nyitotta a gólok sorát a folytatásban. A helyiek nagytestű beállósa parádésan játszott, s mivel a kapitány Asztalos és a balszélső Baunok felnőtt mellé, a 40. percre már 19-13-at mutatott az eredményjelző. A vendégek mindent megpróbáltak, s 26-23-ról az utolsó percre feljöttek egálra, Nikolics bevarrta az utolsó büntetőt, s ezzel nyert a szerencsésebb hazai gárda.

Az alapszakaszban hősiesen küzdő Vásárhelynek, a felsőházban többet kell nyújtania a mai teljesítménynél.

Farkas József: "Ma nem játszottunk jól, de - ha szerencsével is - nyertünk. Vannak ilyen napok."

Páll Tibor: "Az első félidőben megfélemlítettek bennünket, s bár jól hajráztunk, nem sikerült nyernünk. Gratulálok a vásárhelyieknek a hatba jutáshoz."

Papp Győző, Barok István

Ajánlat:

A nőikézilabda-bajnokság állása

Korábban:

A Dunaferré az alapszakasz női kéziben