Vágólapra másolva!
Hétfőn délután "keresztelő" sajtótájékoztatót tartott a nőikosárlabda-bajnokság címvédője. Az eddig GYSEV-Ringa néven mind a hazai, mind pedig a nemzetközi porondon sikert sikerre halmozó soproni együttes új neve keddtől GYSEV-ORSI lesz.

Budapesten a csapat egyik legjelentősebb támogatójának, az Euroleasingnek a székházában megtartott sajtótájékoztatón Török Zoltán, a klub ügyvezetője kifejtette: a csapat a Ringának köszönhette, hogy európai nagycsapattá vált, többek között a támogató segítségével szerzett két bajnoki címet és egy Ronchetti-kupa elsőséget az elmúlt években.

A következő három évben GYSEV-ORSI néven próbál újabb címeket begyűjteni a soproni együttes, ugyanis az ORSI orosházi, elsősorban baromfi-feldolgozással foglalkozó céggel három éves megállapodást kötött a klub vezetősége. Az új főszponzor megjelenése ellenére a jövőben is támogatni fogja a Ringa a bajnoki címvédőt.

A sajtótájékoztatón egyébként megjelent a GYSEV szakvezetője, Farkas Sándor, a csapatkapitány Balogh Judit, valamint az együttes új szerzeménye, a WNBA-ben az All-Star ötösbe eddig egyetlen európaiként beválogatott cseh Eva Nemcová is.

Botár László