Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata a Franciaországba távozó Ujvári Eszter helyére ukrán játékost szerződtetett. A kiszemelttel a görögországi Eb-n állapodott meg a klub vezetése és Rátgéber László vezetőedző. Szvetlana Bojko érkezésével gyakorlatilag ki is alakult a Pécs 2003-2004-es kerete.

Az ukrán kosaras eddig főleg egykori szovjet gárdákban szerepelt, így megfordult az ukrán Kozacska Zsalk (1995-1999), a Dinamo Kijev (1999-2000), az izraeli Bnei-Yehuda (2000-2001), a litván Lietuvos Telekomas (2001 ősze), illetve az orosz Dinamo Novoszibirszk és a Dinamo Moszkva együttesében.

A pécsiek honlapja szerint az irányító és bedobó poszton egyaránt bevethető, 29 éves játékos 1991-ben tagja volt a szovjet junior világbajnok-együttesnek, 1996-ban pedig Ukrajna válogatottjával részt vett az olimpiai játékokon. 1997-ben, a Magyarországon megrendezett Európa-bajnokságon a 10. helyen végzett válogatottjával, Bojko 11,1-es pontátlagot produkált.

"Egy olyan csapatjátékost igazoltunk, aki mind a kettes, mind az egyes poszton bevethető. Bízunk benne, hogy megfelel a követelményeinknek és a mutatói alapján olyan sikeres lesz mint a brazil Erika de Souza. Szerződése egyelőre december végéig szól, és az orvosi vizsgálat után lép érvénybe" - mondta Rózsa Gábor, a MiZo-Pécsi VSK szakosztály-igazgatója.

Szvetlana Bojko vasárnap érkezik Magyarországra, és a hétfői napon edz először a MiZo-Pécsi VSK-ban.