Vágólapra másolva!
Első idegenbeli mérkőzésén elveszítette veretlenségét a Szolnoki Olaj a férfikosárlabda-bajnokság 3. fordulójában. Pór Péter együttese a Pécs EXPO otthonában szenvedett sima vereséget.

eredmény, férfikosárlabda-bajnokság, 3. forduló
Pécs EXPO - Szolnoki Olaj 80-60 (19-10, 21-15, 24-14, 16-21)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző
v.: Szabó Gy., Cziffra Cs., Frányó P.
pontszerzők: Alekszic 18/9, Ivkovic 17, Orosz 12, Csirke 7/3, Lakatos 7, Jovanovic 6/3, Dénes 6, Grebenár 5, Tóth N. 2, illetve Puskás 16/6, Kelley 15, Cziczás 8/6, Soares 8/3, Joksimovic 4, Kurasov 4, Hartvich 3, Harazin 2.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a palánk alatt Ivkovic és Grebenár volt az úr, és a pécsiek nagyobb különbségű előnyre is szert tehettek volna, ha dobásaiknál jobban összpontosítanak. A Szolnok viszont nem találta a baranyaiak támadójátékának ellenszerét, és az ellenfél térfelén is ötlettelen volt.

A folytatásban is pontatlanok voltak támadásban a csapatok, a pécsiek védekezése azonban összeszedettebb volt. A vendégek palánk alatti játékát nehezítette, hogy Fülöp Gábor már a 12. percben begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Egyébként is sok fault jellemezte az Olaj játékát, de az emberfogás helyett bevetett zóna sem hozott változást: a vendégek nem mertek keményen védekezni, a hazaiak pedig Alekszic és Csirke révén növelték az előnyt a félidőre.

"Ne adjuk meg ilyen könnyen magunkat!" - tüzelte a játékosokat Pór Péter, ám a szolnoki kosarasokra kevés ragadt át az edző lendületéből. Zóna helyett letámadás egész pályán - ez sem segített. Ivkovicon továbbra sem tudtak védekezni a vendégek magas emberei - igaz, a játékvezetői hármas is könnyen fújt faultot az Olaj centerei ellen. Puskás Artúr jó teljesítménye pedig kevés volt ahhoz, hogy ne nőjön tovább a két csapat közti különbség.

A záró játékrészt ugyan megnyerte a Szolnok, ám a fordításhoz emberfeletti teljesítményre lett volna szükség, ettől pedig messze voltak a vendégek. A Pécs rutinosan őrizte tetemes előnyét, és húszpontos sikerével hazai pályán továbbra is veretlen a baranyai gárda. Az Olaj szezonbeli első idegenbeli meccsén elszenvedte első vereségét a pontvadászatban.

MobilPress