Vágólapra másolva!
A 9. forduló mérkőzéseivel kezdődik meg a nőikosárlabda-Euroliga 2006-os szakasza, a nyitányon mindkét magyar résztvevő francia ellenféllel csap össze: az MKB-Euroleasing Sopron szerdán Bourges-ban lép fel, a MiZo Pécs csütörtökön a Mondeville-t fogadja.

A 4/4-es győzelmi mérleggel álló soproniak novemberben 86-74-re legyőzték a háromszoros Euroliga-győztes riválist, megszerezve idénybeli első diadalukat. A főpróbát Szekszárdon tartották Natalia Hejkova tanítványai, akik a szombati elhalasztott bajnokin meglepetésre csupán négy ponttal (73-69) verték a tolnai kiscsapatot.

A szlovák edző gondjait fokozza, hogy a hónapok óta derekával bajlódó Lucie Blahuskova állapota rosszabbodott, jelenleg teljes pihenőn van, és infúziós kezelésben részesül. A másik center, Ivana Matovic műtött lába viszont szépen javul, ő már várhatóan a jövő héten hadra fogható lesz, ám néhány napja Eördögh Edit és Horváth Zsuzsanna térde is bedagadt.

A Bourges kirobbanó formáját jelzi, hogy a hétvégén 61-34-re nyertek a St. Amand otthonában, és mindössze 2 (!) pontot kaptak a nyitónegyedben.

Kiütéses győzelemmel hangolt a 7/1-es mutatóval büszkélkedő Pécs is: Rátgéber László együttese vasárnap 80 ponttal (40-120) bizonyult jobbnak Nagykanizsán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Rózsa Gábor ügyvezető tájékoztatása szerint a klub egyelőre senkit sem szerződtetett a sérülésre hivatkozva távolmaradó Pollyanna Johns helyére, Béres Tímea fájó dereka viszont várhatóan rendbe jön a csütörtöki találkozóra.

A papírforma mindenképpen baranyai sikert ígér, hiszen a bajnok és kupagyőztes elitalakulat két hónapja 65-61-re nyert Mondeville-ben. A bourges-i összecsapás szerdán 20, a pécsi csütörtökön 18 órakor kezdődik.