Vágólapra másolva!
Hazai vereséggel kezdte meg szereplését az Atomerőmű SE a férfi kosárlabda Európa-kupában: a paksi gárda 69-65-re kapott ki az orosz Rosztovtól. A magyar bajnok sokáig vezetett, ám a hajrában a vendégek megfordították a találkozót.

Eredmény, 1. forduló, C csoport:
Forrás: [origo] Atomerőmű SE - Rosztov (orosz) 65-69 (22-17, 11-16, 23-21, 9-15)
Paks, 1000 néző
v.: Zolinek (cseh), Janac (szlovák), Juras (szerb)
legjobb dobók: Walters 23/6, Sommerville 15, Horváth Z. 10, illetve Loncar 17, Szklavosz 14/6, Sneed 12/6

Szenzációsan kezdte az Európa-kupa küzdelmeit a magyar együttes. Az első játékrészben a vendégek képtelenek voltak tartani a hazai játékosokat, akik Mészáros valamint Czigler ponterős játékának köszönhetően ötpontos előnyt szereztek az első tíz perc végére (22-17).

A folytatásban sokáig tartotta kiharcolt tizenkét pontos előnyét a Paks, de aztán feljavult az orosz együttes. A sok szabálytalanság miatt megítélt büntetők értékesítésével fokozatosan csökkent a két csapat közti különbség, és végül az utolsó percben sikerült kiegyenlítenie a Rosztovnak (33-33).

A szünet után rendkívül kiegyenlített csata zajlott a parketten, ám ekkor még tartani tudta a lépést a magyar bajnok az oroszokkal, a kiélezett küzdelemben Mészáros a kipontozódás határára került (56-54).

A befejezés már nem az Atomerőmű kedve szerint alakult. A vendégek nem csak kiegyenlítettek, hanem a vezetést is átvették, az utolsó percben pedig hiába adódott a Paks előtt egyenlítési lehetőség, Walkersék nem tudtak élni vele (65-69).

Az ASE egy hét múlva a török Banvithoz látogat.

A csoport másik mérkőzésén:
Mariupol (ukrán) - Banvit (török) 69-60

Mobilpress