Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Karol Dvorak vezetőedzővel. A cseh szakember nyár óta irányította a bajnoki címvédő székesfehérvári gárda munkáját. Utódja az a szlovák Jan Jasko lett, aki korábban már dolgozott az együttesnél.

Dvorakkal a csapat megnyerte a Magyar Kupát, s jelenleg vezeti a Borsodi Liga alapszakaszát és az Interliga alapszakaszában is első lett, míg a hétvégén zárult Kontinentális-kupa négyesdöntőjében negyedikként zárt.

"Nyelvi nehézségek adódtak a tréner és a csapat között, Dvorak nem tudott megfelelően szót érteni a játékosokkal" - indokolta Ocskay Gábor szakosztályvezető a váltást.

A régi-új tréner, Jan Jasko 2000 decembere és 2003 nyara között dolgozott a székesfehérvári klubnál, amellyel kétszer bajnokságot, egyszer pedig Interligát nyert. Az edző - aki volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is - az elmúlt idényben a szlovák nemzeti csapat másodedzőjeként és az U20-as együttes irányítójaként tevékenykedett.

Jasko vasárnap vezet először edzést az Alba Volán-FeVitánál.