Vágólapra másolva!
Nagy csatában 34-33-ra nyert a férfikézilabda-válogatott Szlovénia ellen a németországi világbajnokság helyosztóján, ezzel megszerezte a 9. helyet.

Forrás: [origo] A mérkőzés összefoglalója

Eredmény, férfikézilabda-vb, a 9. helyért:
Magyarország - Szlovénia 34-33 (16-16)
Hamburg, 2000 néző
v.: Licis, Stolarovs (lettek)
gól: Császár 8/4, Diaz 6, Gál 5, Ilyés 4, Vadkerti 4, Tombor 4, Nagy 2, Mocsai 1, illetve Brumen 12, Kozlina 7, Jovicic 5/2, Lubej 3, Natek 2, Rutenka 2, Backovic 1, Spiler 1
hetes: 4/4, illetve 2/2
kiállítás: 8, illetve 6 perc

A találkozó előtt a mérleg déli szomszédunk számára volt kedvezőbb, hiszen hét magyar siker és egy döntetlen mellett nyolc szlovén győzelem született. A hamburgi helyosztóra Tatai Péter mellett ezúttal az oroszok ellen agyrázkódást szenvedő Iváncsik Tamás maradt ki, de a kezdőcsapatban meglepetésre nem volt ott Nagy László és Diaz Ivo sem.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ami pozitívum volt, az Császár és Vadkerti gólerős játéka. A Dunaferr irányítója ezúttal a büntetőket is jól értékesítette, a szegedi balszélső pedig kierőszakolt szituációkban késztette megadásra az ellenfelet.

10-8-nál éppen Vadkerti találatával nőtt először kettőre a magyar előny, ám az ellenállhatatlanul játszó Brumen révén a 16. percre visszaállt az egál (10-10). A Celje jobbszélsője lehet, látta az orosz-magyar meccset, mert lemásolta Krivoslikov akkori teljesítményét, s az őrületbe kergetve a magyar kapusokat végül 12 találattal zárt.

A félidő végén még kétszer sikerült meglépni két góllal, de a félidőre Jovicic hetessel állította be a 16-16-os eredményt.

A második játékrész elején a gyenge védekezést azonnal kihasználták a szlovénok, 20-19-re fordítottak, szerencsére ekkor megijedt annyira a magyar együttes, hogy visszavéve a vezetést, soha többet nem adta ki kezéből az előnyt.

A meccs azonban nem alakult könnyedén, a 43. percben Császár büntetőjénél már-már megnyugodtunk (25-22), ám az ellenfél úgy egyenlített bő egy perc alatt, hogy két találatot emberhátrányból szerzett.

Az 53. percben Fazekast Puljezevics váltotta, aki megállította az újabb rohamot: Szlovénia ugyanis 30-28-nál emberelőnybe kerülve két gólt lőtt zsinórban, a szegedi kapus azonban azt már megakadályozta, hogy Brumen őt is megtréfálja, s védte a szélső ziccerét.

A hajrában fej-fej mellett haladtak a csapatok, Tombor gólja után, másfél perccel a lefújás előtt ugyanúgy időkérés következett, mint az oroszok ellen, szerencsére 33-32-ről ezúttal nem sikerült veszíteni.

Diaz beküzdött még egy találatot, s bár Brumen még szépített, Skaliczki László négy másodperccel a lefújás előtt időt kért, s azt mondta, dobják ki a játékosok a labdát a nézőtérre. Császár ennél is jobbat ötlött ki, felívelte a "bogyót"a légtérbe, mire leesett, letelt az idő.

Magyarország 34-33-ra nyert, s megszerezte a 9. helyet. A mieink számára ezzel véget ért a vb, a csapat szerdán utazik haza.