Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators nyert a vendég Anaheim Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, és így 2-1-re szépített a párharcban.

Stanley-kupa-döntő, 3. mérkőzés:
Ottawa Senators - Anaheim Ducks 5-3 (1-1, 3-2, 1-0)
gól:
Neil (17.), Fisher (26.), Alfredsson (37.), McAmmond (39.), Volcsenkov (49.), illetve McDonald (6.), Perry (26.), Getzlaf (28.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó sorozat állása: 2-1 az Anaheim javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnali 2 órakor rendezik, ugyancsak Ottawában.

Az Anaheim az előző két hazai mérkőzésen egyaránt hajrágóllal nyert, így a Stanley-kupa megszerzésének közelébe került, az Ottawa pedig már több mint 95 perce nem talált be.

A Ducks hamar vezetést szerzett: a finn Selänne középre adását McDonald emberelőnyben vágta a rövid sarokba. Ez volt az első létszámfölényes anaheimi találat a fináléban. Az életben maradásért harcoló kanadai csapat ezt követően hihetetlen nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját, és ugyan több ziccer kimaradt, mégis csak sikerült egyenlíteni. Neil - akinek egy nappal korábban született meg a kislánya - közelről kotorta a pakkot a hálóba. Giguere 111:34 perc után kapott gólt.

A második harmadban potyogtak a gólok. Igaz, először Moen százszázalékos helyzetben a kapuvasat találta le. A 26. percben Perry húzta be a korongot Emery lába között a kapuba, majd 27 másodperc múlva Volcsenkov távoli lövésébe Fisher ért bele, így Giguere nem védhetett. Harmadszor is vezetéshez jutott az Anaheim, egy gyors kontra után Getzlaf lőtte be a kipattanót. Később emberelőnybe került a kanadai sereg, és Alfredsson lábáról bepattant a pakk. A videóbíró segítségével végül érvényesnek ítélték a gólt. És még a szünet előtt a harmadik olyan találatot szerezték a hazaiak, amely irányváltoztatást követően jutott Giguere ketrecébe: McAmmond középre adása a hátvéd Prongerről vágódott be.

A harmadik harmad elején Pronger belekönyökölt McAmmond arcába, akit be kellett kísérni az öltözőbe. Kiállítást nem ítéltek, de a következő cserében tömegverekedést tört ki. Ahogy csillapodtak az indulatok, növelte a különbséget a Senators: Vermette passzát Volcsenkov vágta be. A hajrában a kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a Ducks, de ez a taktika nem vált be.