Vágólapra másolva!
A hétvégén a Papp László Sportarénában lép jégre a magyar jégkorong-válogatott, a négyes tornán Szerbia, Horvátország és Litvánia ellen kell kiharcolnia a csoportelsőséget, amely újabb lépést jelentene a vancouveri téli olimpia felé vezető úton. Az esélyekről az [origo] Ocskay Gábort faggatta.

"Belénk verték azt, hogy ne álmodozzuk előre" - hárította el a továbbjutásra vonatkozó kérdést Ocskay Gábor, az Alba Volán válogatott jégkorongozója, aki elmondta, meccsről meccsre szabad csak előretekinteni.

"Nem tudom, hogy Szerbia ellen játszottunk-e valaha, remélem, a történelmi meccsen mi örülünk. Aztán következhetnek a horvátok" - mondta a csatár

Ocskay mesélt az öltözőben történtekről is. "Pat Cortina szövetségi kapitány egy beszélgetés során elénk állt, tett 6 lépést, s azt mondta, ennyi a távolság Budapest és Vancouver között. Talán megmosolyogtuk, de megéreztük ennek a pszichikai súlyát."

"A magyar válogatott utoljára 1964-ben, Innsbruckban játszott téli olimpián, 46 év után újra ott lehetünk. Ez talán a mi pályafutásunknak az újabb csúcsa, akár zárása is lehet, nem véletlen, óriási a motiváció részünkről."


Pat Cortina egyébként csütörtökön kijelölte 22 fős keretét a péntektől vasárnapig tartó budapesti olimpiai selejtezőre. Az utolsó szűkítésnél a kapus Budai Krisztián, valamint a csatár Nagy Gergő maradt ki.

Amint a Papp László Arénában tartott csütörtöki edzés után a kanadai szakember elmondta: sajnálja, hogy nem nevezhet be három kapust a budapesti tornára, ám a továbbiakban is számít a szlovákiai Késmárkon (Kezmarok) légiós Budaira, akit megkért, a péntek délelőtti edzésen is vegyen részt. Eldőlt az is, hogy a Salzburgban edződő Kóger Dániel személyében újoncot avat a kapitány.

Az áprilisi, szapporói divízió I-es vb-t nyert alakulatból három játékos - a sérüléséből felépült Gröschl Tamás, a várandós felesége mellett maradó Szélig Viktor, valamint Benk András - marad le a mostani ötkarikás selejtezőről.

A tornáról az első helyezettje jut a következő selejtező körbe, ahol már a tét a vancouveri részvétel.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Hetényi Zoltán, Szuper Levente
hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Tokaji Viktor
csatárok: Fekete Dániel, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

A program, péntek:
Litvánia - Horvátország 14.30
Magyarország - Szerbia 18.00

szombat:
Litvánia - Szerbia 14.00
Magyarország - Horvátország 17.30

vasárnap:
Horvátország - Szerbia 14.00
Magyarország - Litvánia 17.30