Vágólapra másolva!
Legnagyobb sztárja, Görbicz Anita nélkül lép pályára a Győri Audi ETO KC az orosz Zvenyigorod csehovi otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája utolsó fordulójában, amelynek tétje a csoportelsőség és a vele járó kedvezőbb kiemelés.

A világklasszis irányító orvosi javaslatra jelenleg pihen, mert az elmúlt napokban rosszul érezte magát. A játékos már túl van az úgynevezett koronária CT-vizsgálatokon, a pontos eredményekre azonban hétfőig várni kell. Vanyus Attila, a Győri Audi ETO KC klubelnöke ugyanakkor hangsúlyozta: aggodalomra semmi ok.

Az ETO a múlt héten, vasárnap a Görbiczet helyettesítő Kovacsics Anikó vezérletével 35-20-ra kiütötte a vendég macedón Kometal Szkopjét, s pillanatnyilag a csoport élén áll. Amennyiben a magyarok szombaton nyernek, biztos elsők, ha viszont pontot vagy pontokat vesztenek, akkor a vasárnapi Szkopje-Ikast mérkőzés dönt a sorrendről. A dán gárda azonos pontszám esetén jobb a Győrnél.

A magyar és az orosz együttes első, győri mérkőzésén a címvédő, ám azóta gyengült Zvenyigorod 29-23-as vereséget szenvedett november 16-án. Az oroszok már csak a harmadik helyért játszanak, ha sikerrel járnak, a KEK-ben folytathatják szereplésüket.

Az utolsó forduló programja:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC - szombat, 12 óra
Kometal Szkopje (macedón) - Ikast (dán) - vasárnap 14:50

Az A csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 8 pont, 2. Ikast 7, 3. Zvenyigorod 3, 4. Kometal Szkopje 2

Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik. A középdöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. A csoportelsők egy másik elsőt és két másodikat kapnak ellenfélnek.