Vágólapra másolva!
2009. szeptemberi távozása után  Zácsik Szandra 2011 nyarán visszatér a Ferencváros nőikézilabda-csapatához. A válogatott átlövő mellett a győri Deáki Dóra és a kiskunhalasi Szarka Adrienn is a fővárosiaknál folytatja, ők azonban már a következő szezontól az FTC-t erősíthetik.

Zácsik tavaly szeptemberben került a szlovén Krim Ljubljanához, meglehetősen vitatott körülmények között: az aláírt előszerződés ugyanis hosszabb időre szólt, mint azt az előzetes szóbeli egyeztetéseken rögzítették.

Az átlövő ezek után már nem is akart Ljubljanába menni, a Ferencváros pedig az európai szövetséghez (EHF) fordult, hogy megtarthassa a játékost. Zácsik végül mégis a szlovén csapathoz került, ám már tavaly ősszel tudni lehetett, hogy rövidesen visszatér Budapestre.

"Nagyon örülök a csapat körül történt változásoknak, és annak, hogy minden rendben van végre a Fradinál" - mondta a jelenleg sérült Zácsik az MTI-nek. "Még egy évet Ljubljanában kell töltenem, mivel két évre igazoltam oda, de a következő szezontól már a Ferencváros játékosaként léphetek ismét pályára. Fontos számomra, hogy szerepelhessek nemzetközi kupákban is, valamint, hogy egy jó csapat tagja lehessek. Nagyon örülök annak, hogy ennyi jó játékos igazolt már most a Fradiba."

Az FTC keddi bejelentése szerint a klub nem tudta Zácsikot kivásárolni, és ezért kell várni még egy szezont, hogy visszatérhessen. Zácsik 2013 nyaráig kötelezi el magát a Ferencvároshoz.

A győri Deáki Dóra és a kiskunhalasi Szarka Adrienn viszont már a következő idénytől a jelentősen megerősödő fővárosiaknál játszik majd, akik már korábban megszerezték a Győri Audi ETO-tól elküldött Tomori Zsuzsát, és a Podgoricából hazatérő, ugyancsak válogatott Szamoránsky Piroskát, valamint Kovacsicz Mónikát és a fehérorosz Alenea Abramovicsot is.

A klub bejelentette utánpótlás akadémiája beindítását is, amelyet Novák András felügyel majd, aki a környező általános iskolákat keresi fel, első-második osztálytól kezdve figyeli a gyerekeket, akik közül a legjobbak majd ötödik-hatodik osztálytól lehetnek a Ferencváros játékosai. Novák emellett a női felnőttcsapat kapusedzője is lesz.