Vágólapra másolva!
Szécsi Zoltán és Hegedüs Gábor után Steinmetz Ádám is megemlegette az Aleksandar Ciriccsel történt találkozást, a szerb pólós ugyanis az Adria-ligában rendezett Budva-Kotor mérkőzésen oldalba rúgta a centert, akinek szerencsére nem tört el a bordája, de súlyos zúzódást szenvedett, a rúgás helyén pedig vérömleny keletkezett, amely nyomja az idegeket, s ezért nagy fájdalmat okoz, írja a magyar férfivízilabda-válogatott hivatalos oldala.

Ciricről nincsenek jó emlékei a magyar játékosoknak, a szerb hátvéd a 2004-es, athéni olimpián Szécsi Zoltán ütötte meg a víz felett, 2006 januárjában pedig az Eger-Brescia LEN-kupa-negyeddöntő visszavágóján húzott be egy hatalmasat Hegedüs Gábornak, akinek az arc, orr- és szemüreg-csontja is eltört, két és félórás műtétre szorult az eset után.

Ciric később levélben elnézést kért a szándékosnak tűnő ütésért, de olcsón, kétmeccses eltiltással megúszta az esetet, pedig az Eger a televíziós felvételeket is elküldte a nemzetközi szövetségnek.

Ciric a Budva-Kotor meccsen is kitett magáért, Steinmetzet oldalba rúgta, és a Kotor amerikai játékosát, Tony Azevedót is üldözte. "Amikor a Budva ellen játszunk: Ciric jön, és ok nélkül üt. Mindig így kezdődik. Aztán én persze visszaadom a meccs végéig, lehetőleg hamar. Próbál megfélemlíteni, de nem vagyok ijedős. Most sem maradtam adósa, azt hittem, vége a palinak, de nem, bírja. Azevedo, aki aztán végképp nem brutális játékos, szintén kapott tőle egyet, és napokat hagyott ki. Nem értem, hogy miért kell ezt csinálnia, főleg ilyen gusztustalanul, egy olyan meccsen, amelynek már nincs semmi tétje" - nyilatkozta Steinmetz a Nemzeti Sportnak.

Az Athénban olimpiai bajnoki címet szerzett ifjabbik Steinmetz úgy véli, a pénteken kezdődő Euroliga négyes döntőben már játszani tud. A Kiss Gergelyt szintén a soraiban tudó Kotor a címvédésért száll vízbe a Final Fourban, amelyben az olasz Pro Recco, a szerb Partizan Beograd, valamint a horvát Jug Dubrovnik szerepel még.