Vágólapra másolva!
Porckorongsérv gyanúja miatt kéthetes pihenőt írtak elő az orvosok Fazekas Nándornak, az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdakapusának. A hálóőr a macedónok elleni Eb-selejtezők mellett lehet, hogy a március 19-i, Szeged elleni csúcsrangadót is kihagyja.

Hosszú ideje bajlódik hátfájdalommal Fazekas Nándor, az MKB Veszprém kézilabdakapusa, aki csapata legutóbbi két Bajnokok Ligája-mérkőzésén is sérülten védett. A hálóőr a héten kihagyja a Macedónia elleni két Európa-bajnoki selejtezőt, de lehetséges, további rangadókon sem vehet részt.

"Kedden a fővárosba utaztam vizsgálatra, amely kialakuló porckorongsérv gyanúját állapította meg. Két hét teljes pihenő vár rám. Ez idő alatt dől el, hogy folytathatom-e a munkát, vagy komolyabb a baj. Így most nem tarthatok a válogatottal, sőt, lehet, hogy a Szeged elleni meccset is ki kell hagynom" - írta Fazekas a Vehir.hu oldalon vezetett blogjában.

A kiváló kapus kitért a következő BL-feladatra, a Barcelona elleni nyolcaddöntőre is.

"Belehúztunk. A csoport harmadikok legnehezebb tagját, a Barcelonát kaptuk, amely óriási hagyományokkal rendelkező, nagyon jó csapat, azonban a Veszprémet sem kell leírni. Tavaly kiejtettek bennünket, éppen ezért fel kell szívni magunkat, s most nekünk kell továbbjutni. Be kell bizonyítani, hogy nem mindig ők nyerik ellenünk a párharcot. Tavaly ők jutottuk tovább, idén tegyük ezt meg mi! Ez persze nem lesz könnyű, hiszen a Barca világklasszisokból áll. Tavaly BL-döntőt játszott, idén húszból húsz meccset nyertek a bajnokságban, ahol az élen állnak, négy ponttal megelőzve a Ciudad Realt. A Bajnokok Ligájában azonban voltak botlásaik, s több pontot is vesztettek. Ezeket a hibákat kell megtalálnunk és kielemeznünk."