Vágólapra másolva!
Grit Jurack, a német nőikézilabda-válogatott 305-szörös válogatott jobbátlövője bejelentette, kihagyja a decemberi, brazíliai nőikézilabda-világbajnokságot. Veszélybe került a Viborg irányítójának, Isabelle Gulldénnek a szereplése is, miután a svéd játékos kéztörést szenvedett.

Az már biztos, hogy legrutinosabb játékosa, Grit Jurack nélkül szerepel a decemberi, brazíliai világbajnokságon a német nőikézilabda-válogatott. A 305-szörös válogatottságával nemzeti csúcstartó jobbátlövő bejelentette, több időt szeretne családjának szentelni.

"Döntésem nem jelenti azt, hogy soha többet nem akarok játszani a válogatottban, egyszerűen úgy érzem, nem bírnám már a világbajnoksággal járó terhelést, és inkább fiammal, Lukasszal töltenék több időt" - nyilatkozta a világklasszis játékos.

A Viborg légiósa abszolút német rekordernek számít mind a válogatottságok számát (305), mind a gólokat (1579) tekintve.

Ugyancsak lemaradhat a vébéről Jurack klubtársa, a svéd Isabelle Gulldén, aki szombaton tizenkét gólt szerezve a mezőny legjobbja volt a címvédő Larvik elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a keddi, Silkeborg-Voel elleni négy góllal megnyert bajnokin viszont kéztörést szenvedett.

A 21 éves játékosra várhatóan hat-nyolc hét kényszerpihenő vár, így kérdéses, ott lehet-e a vébén.

"Gulldén sérülése olyan, mintha Messit elveszítené a Barcelona, és nem számolhatna vele a Bajnokok Ligája-meccseken" - kesergett Martin Albertsen, a Viborg edzője, aki szerint a svéd jelenleg a világ legjobb irányítója.