Vágólapra másolva!
A Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium úgy döntött, hogy a Veszprém egykori, a Vardar jelenlegi kézilabdakapusa, Sterbik Árpád nem jogosult az eredményei után őt megillető életjáradékra.

A Magyar Szó információja szerint a jugoszlávok egykori, a spanyol válogatott jelenlegi kapusa, nemrég Bozidar Djurkovicnál, a Szerb Kézilabda Szövetség főtitkáránál érdeklődött, hogy milyen papírokat kell beszereznie ahhoz, hogy a világbajnoki bronzérmek (1999, 2001) után úgynevezett sportnyugdíjat kapjon élete végéig. Mivel Sterbik még akkor szerezte meg az érmeket, amikor a szabályzatban az szerepelt, hogy 35 éves kor után jár az életjáradék, idén november 20-a után kerülhetett volna rá a listára.

A sportminisztérium azonban közleményében tudatta, hogy a spanyol állampolgárságot is megszerző sportoló nem jogosult az életjáradékra, mert „a szakszolgálatok vizsgálatai megállapították, hogy a szabályokkal összhangban nem teljesíti a feltételeket.”

Szerbiában 564-en kapnak olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmek után életjáradékot, ami havonta 63 millió dinár (167 millió forint) kiadást jelent az államnak. Sterbiknek a vb-bronzérem után a szerbiai, decemberi átlagkereset (50 820 dinár, azaz 135 ezer forint) másfélszerese (202 ezer forint) járt volna havonta.