Benedek: A szerbek már nem lesznek jobbak, mi igen

vízilabda Európa-bajnokság
Budapest, 2014. július 9. Benedek Tibor szövetségi kapitány beszél játékosaihoz a július 14-én kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a magyar vízilabda-válogatott az elmúlt egy évben taktikailag fejlődött, és magabiztosabb is lett. Gergely István csapatvezető és kapusedző szerint a magyarokat három döntőben is legyőző szerbek nem mumusok, egyszerűen jobbak, mint a többi csapat.

A szerbek a Világliga és a budapesti Európa-bajnokság után a kazahsztáni Világkupán is nyertek a döntőben, de ez a meccs volt a legszorosabb, mert csak ötméteresekkel dőlt el.

"Ez egy jó szerb csapat volt, ki lehetett tőlük kapni, hiába állt 20 és 23 év közötti játékosokból. A fiatalabb koruk ellenére ők már rutinosnak számítanak nemzetközi szinten, voltak közüttük olyanok, akik Euroligát nyertek a Crvena zvezdával, mások pedig abban a Partizanban játszanak, amely idén kiejtette az olasz Reccót. Már a torna előtt is tudtam, hogy nem lesz könnyű, de azt hittem, hogy meg tudjuk őket verni. A döntőben vezettünk is végig, az ötmétereseknél viszont ők voltak előnyben, hiszen ez egy fiatal csapat volt, amelynek nem volt vesztenivalója" - nyilatkozta Benedek a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A kapitány szerint a magyar csapat taktikailag fejlődött, és magabiztosabb is lett, és egyáltalán nem pesszimista a jövőt illetően. "A szerbek a tavalyi vébén csak hetedikek voltak, ami miatt rengeteg kritikát kaptak, és a düh érződött rajtuk a mostani Eb-n. Nem kezdték túl jól az Eb-t, aztán az elődöntőben négy góllal is vezetett ellenük Montenegró, de fordítani tudtak, a döntő pedig könnyű lett. Az övék egy komplett csapat, és azok közül, akik most a Világkupát megnyerték, nem nagyon fognak bekerülni ebbe a csapatba, maximum a riói olimpia után. Ők már nem lesznek jobb, mi viszont az olimpiáig hátralévő két év alatt sokkal jobbak leszünk" - mondta Benedek.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gergely István kapusedző és csapatvezető ehhez annyit tett hozzá, hogy hiába az elvesztett döntő, a szerbeket nem kell mumusként kezelni, egyszerűen arról van szó, hogy egyelőre mindeniknél jobbak. "Sokkal többen vannak mögöttünk, mint előttünk, és bár nekem kellemetlen érzés, hogy háromszor is ezüstöt nyertünk arany helyett, a közönségtől folyamatosan csak biztatást kaptunk, ami nagyon pozitív".