Ausztria nem ellenfél a jégkorong-válogatottnak

Sebők Balázs (b) és az osztrák Michael Schiechl a Magyarország-Ausztria jégkorong világbajnoki felkészülési mérkőzésen
Budapest, 2016. április 15. Sebők Balázs (b) és az osztrák Michael Schiechl a Magyarország-Ausztria jégkorong világbajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. április 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 3-1-re legyőzte az osztrák csapatot Bécsben, a szombati edzőmérkőzésen. A hajrában 1-1-nél Galló Vilmos két és fél perccel a vége előtt talált be, majd a végén Nagy Gergő üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Eredmény, felkészülési jégkorong-mérkőzés:
Ausztria - Magyarország 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
gól: Haudum (42.), illetve Orbán (47.), Galló (58.), Nagy G. (60.)

A magyarok pénteken a Tüskecsarnokban meggyőző játékkal 4-0-ra győztek az osztrákok ellen. A mostani összecsapásra 12 helyen változott a keret. A kapuban Rajna kezdett, és a meccs felénél Bálizs váltotta őt.

Nagy iramban kezdtek a péntekhez képest hat poszton cserélő hazaiak, az első magyar kapura lövésre nyolc percet kellett várni, addig pedig Rajnának akadt több védeni valója.Pozsgai kiállítása alatt nem volt gond, négy a négy ellen pedig az első válogatott meccsén, pénteken góllal debütáló Terbócs előtt adódott ziccer. Nagy Krisztián és Pozsgai büntetése alatt bő egy percig kettős előnyben játszhattak a hazaiak, ám Rajna remekelt.

Sebők Balázs és Michael Schiechl csatája Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második harmad nagy magyar helyzetekkel indult, előbb Galló lövését nézte be majdnem Kickert, aztán Csányi próbálkozhatott. Négy perc alatt több kapura lövésük volt a magyaroknak, mint az első harmadban összesen. Felébredtek a hazaiak is, és sokáig a magyarok harmadában tudták tartani a korongot, ugyanakkor komoly helyzetük nem alakult ki. A szünet előtt kimaradt egy magyar emberelőny, egy Nagy Gergő-ziccer, és amikor a hazaiak megint létszámfölénybe kerültek, az oldalhálót találták el.

A záró játékrész elején Haudum forgatta be Stipsczet, és Bálizs bal válla fölött emelt a kapuba (1-0). Az osztrákok közel 114 perc után találtak be a magyaroknak. A kapott gól után sebességet váltott a Chernomaz-csapat, és Orbán távoli lövése nem akadt el a lábak sűrűjében, hanem a hálóba csapódott (1-1).

Megzavarodtak a hazaiak, kettős hátrányba kerültek, ám Dudás bombáit hatástalanították, egyszer pedig a kapuvason csattant a pakk. Kovács kis híján gólt ütött, ám Kickert hatalmasat mentett.

A magyarok sem úszták meg kiállítás nélkül ezt a harmadot, és ezalatt Bálizst tesztelték többször. Négy perccel a vége előtt pedig a kapuvas segítette ki. Galló előtt is adódtak helyzetek, az elsőt még kihagyta, a másodikat viszont - szép letámadás után - beemelte a kapus lábai fölött (1-2). A végén lehozta kapusát az osztrák válogatott, ám Nagy Gergő egész pályáról nem hibázott (1-3).

A válogatott az utolsó két ausztriai mérkőzését - a tavalyit és a mostanit - megnyerte, előtte viszont sohasem tudott nyerni Ausztriában.

A magyarok szerdán Szlovéniát, április 29-én Kazahsztánt, 30-án pedig az orosz B-válogatottat látják vendégül a Tüskecsarnokban. A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.