Az edző állásába került a fehérvári hokisok kupakudarca

SZABÓ Pál
Miskolc, 2020. január 19. A fehérvári kapus Ouzas Michael (b) és csapattársa, Szabó Pál Krisztián (j), valamint a ferencvárosi Kulmala Rasmus (k) a jégkorong Magyar Kupa döntőjében játszott a Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom mérkőzésen a Miskolci Jégcsarnokban 2020. január 19-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A Fehérvár AV19 SC vezetése felmentette a munkavégzés alól Hannu Järvenpäät és a jégkorongcsapat vezetését Antti Karhula veszi át.

A klub a keddi közleményében emlékezetett, hogy Järvenpää 2017 végén került az együtteshez, amely abban az évben éppen lemaradt a rájátszásról osztrák ligában. A trénerrel a Fehérvár a 2018/2019-es szezonban bejutott a playoffba, emellett Magyar Kupát és Szuperkupát nyert. A gárda idén az alsóházba került, és a várakozásokkal ellentétben nem tudta megvédeni Magyar Kupa-elsőségét.

Utódja, Antti Karhula a 2018/2019-es szezon közepe óta dolgozik a székesfehérvári klubnál, eddig másodedzőként segítette a Järvenpää munkáját. Az újonnan kinevezett finn szakember mellett a korábban a csapatot erősítő Arttu Luttinen lesz a másodedző.

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke a döntésről elmondta, most jött el az a pillanat, amikor új impulzust kell adni a csapatnak, hogy "egy remélhetőleg sikeres középszakasznak tudjunk nekivágni".

Hozzátette, az eddigi szereplésben - "parádés sikerek után egészen meghökkentő, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan teljesítmények" - közös felelőssége van a klub szakmai vezetésének, a vezetőedzőnek és a játékosoknak egyaránt.

"Minden játékosnak ugyanúgy el kell gondolkodnia, hogy beletette-e azt a munkát, energiát, amit az edzője kért tőle, végrehajtott-e mindent, elvégezte-e a házi feladatát azon a területen, ahol azt neki el kell végezni" - fogalmazott. Jelezte, a cél változatlan: az, hogy a klub történetében először két egymást követő évben playoffba jusson a fehérvári hokicsapat.