Egy hét és teljes kerettel készülhet a férfi pólóválogatott

MÄRCZ Tamás
Budapest, 2020. január 26. Vogel Soma kapus (b) és Märcz Tamás szövetségi kapitány ünnepli a magyar válogatott győzelmét a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 26-án. A magyar csapat a döntőben 9-9-es rendes játékidő után az ötméterespárbajban 5-4-re legyőzte Spanyolországot. A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Május 18-án, hétfőn a keret minden tagja megkezdheti a munkát a magyar férfi vízilabda-válogatottnak - olvasható a vlv.hu-n.

Märcz Tamás szövetségi kapitány vasárnap az M1-en mondta el, hogy az elmúlt két hétben azok edzettek együtt a Császár-Komjádi Uszodában, akik a koronavírus-járvány időszakában nem jutottak uszodai edzéslehetőséghez. A vlv.hu úgy tudja, hogy a részvevők mindegyike negatív koronavírus-teszteket produkált, ez a munka megkezdésének feltétele volt.

A hétfőn kezdődő héten ugyanezt a munkát folytatják, de egy héttel később, május 18-án a teljes keret elkezdi a készülést, ami onnantól számítva két hétig tart.

A Budapesten élő játékosok jelenleg ingáznak, kocsival járnak az uszodába és haza, valamint eleget tesznek az előírt szigorú óvintézkedéseknek.

Az MVLSZ elnöksége hétfőn dönt arról, hogy mi lesz az egyelőre felfüggesztett bajnokságok sorsa. A vlv pénteken ismertette, hogy a Liga az eddigi szezon lezárását javasolja és azt, hogy nyáron "előrehozott" Magyar Kupa-tornát rendezzenek. A versenyszerű sportolás leghamarabb egy hónappal azt követően kezdődhet el, hogy mindenki visszatérhet gyakorolni a medencébe.