Kikapott a Rosztovtól a Fradi női kézicsapata a BL-ben

ferencváros
Érd, 2020. szeptember 12. A ferencvárosi Katrin Klujber (k), valamint Anna Lagerquist (b), és Zaadi Deuna Grace az orosz Rosztov-Don játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott mérkőzésen az Érd Arénában 2020. szeptember 12-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a Ferencváros a csoport legerősebb tagját, az orosz Rosztov-Dont fogadta.

A Győr után a másik magyar női kézicsapat, a Ferencváros is megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája idei szezonjában, ráadásul az ETO-hoz hasonlóan orosz rivális ellen. Az erőviszonyok előzetesen a Rosztov-Don mellett szóltak, és jól is kezdték a meccset a vendégek. Szerencsére az FTC tartotta a lépést, legalábbis az első negyedórában, a 15. percben 6-6 volt az eredmény.

Utána sajnos kissé pontatlanná vált a Fradi támadójátéka, amit az oroszok könyörtelenül megbüntettek, és Manaharova vezérletével három góllal elléptek.

10-9-re még sikerült felzárkóznia a Fradinak, de a félidő vége megint a vendégeké volt, így 16-12-es Rosztov-Don vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünet után Vjahireva lőtt talpról bombagólt, utána viszont kettős emberelőnybe került a Ferencváros és három gólt ledolgozott a hátrányból. Továbbra is sok volt azonban az eladott labda és a "ki nem kényszerített hiba" hazai oldalon,

ennek ellenére a 40. percben 20-18-ra visszakapaszkodott Elek Gábor együttese.

A ferencvárosi Katrin Klujber (k), valamint Anna Lagerquist (b), és Zaadi Deuna Grace az orosz Rosztov-Don játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott mérkőzésen az Érd Arénában Forrás: MTI/Mónus Márton

Sőt, Klujber Ketrin hetesével már csak egy volt a különbség, ráadásul Manaharova kiállítása miatt emberelőnybe került

a Fradi és a 45. percben az egyenlítésért támadhatott, de sajnos támadó szabálytalanság miatt elvették a labdát, a kontrából pedig betaláltak az oroszok.

Ennél is nagyobb probléma volt, hogy gyors egymásutánban Kovacsicsot és Háfrát is kiküldték két percre, és bár Bíró Blanka bravúrral védett egy orosz ziccert, tíz perccel a vége előtt így is 24-20 volt a Rosztovnak. A hajrában sajnos remekül zárt a Rosztov védelme, ráadásul rutinosan az idővel is játszottak a vendég játékosok.

Az utolsó fél percben egy gólra sikerült felzárkóznia az FTC-nek, de a bravúr elmaradt, a Rosztov 26-25-re győzött.