Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) meghallgatta a dániai női Európa-bajnokságról szóló szakmai beszámolókat, majd úgy határozott, hogy a női válogatott szakmai stábjában Elek Gábor a továbbiakban szövetségi kapitányként, Danyi Gábor edzőként dolgozik tovább a márciusi olimpiai selejtezőig.

Az MKSZ elnöksége január 11-én értékelte a decemberben lezajlott női Európa-bajnokságot és tárgyalta Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok beszámolóját. A testület a beszámolót elfogadta, emellett Kirsner Erika és Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnökök Eb-értékelése és javaslata nyomán döntött arról is, hogy a márciusi olimpiai selejtező végéig a szakmai stáb feladat-megosztása az alábbiak szerint módosul:

Elek Gábor a válogatott szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig a nemzeti csapat edzőjeként folytatja a munkát.

Már Elek Gábor a női kézilabda-válogatott egyedül szövetségi kapitánya Forrás: Ritzau Scanpix via AFP/Bo Amstrup/Bo Amstrup

Az Elnökség döntött arról is, hogy akcióterv készül a győri ötkarikás kvalifikáció sikeres megvívásának még hatékonyabb elősegítésére.

„Danyi Gáborral és Elek Gáborral az Európa-bajnokság alatt és után is sokat beszéltünk, elemeztük a helyzetet. A két szövetségi kapitány rendszerén változtatunk az olimpiai selejtezőre, Elek Gábor lesz az első számú szakmai vezető és Danyi Gábor a segítője. Noha a csapat csak márciusban találkozhat a sűrű versenynaptár miatt, de addig is folyamatos lesz a mentális és motivációs munka a kerettagokkal, a klubokkal.

Nem sikerült jól az Európa-bajnokság, de a női válogatottnak még mindig megvan az esélye az olimpiára való kijutásra, és márciusban hazai pályán, Győrött ezt ki kell használni" – mondta Pálinger Katalin alelnök a szövetség honlapjának.

Pálinger Katalin a női szakágért felelős alelnökök Forrás: Hajdú D. András - Origo

"Az Európa-bajnokságot követően a válogatott szakmai stábjának tagjaival és a játékosokkal is egyeztettünk, értékeltünk, ennek nyomán fogalmaztuk meg javaslatainkat az elnökség számára, amelyeket a testület elfogadott.

Semmi más nem számít, csak az olimpiára való kijutás, és ennek érdekében segítenünk kell az együttes versenyképességét, szakmailag, erőnlétileg, mentálisan, ebben már rövid távon is lépni fogunk.

Fontos, hogy a játékosok átérezzék, mit jelent olimpián szerepelni, a jelenlegi kerettagok közül alig akad, aki átélhette ezt" – tette hozzá Kirsner Erika alelnök.