Csirke Ferenc: Arra hasonlít ez, mintha Marco Rossi néhány emberrel megpróbálna kijutni a futsal vb-re

Csirke ferenc, kosárlabda, 3X3
Csirke Ferenc: a legnagyobb kosárlabdaélményért küzdöttünk
Vágólapra másolva!
Az elszalasztott lehetőség mellett már a közeljövő terveiről is beszélt Csirke Ferenc, a férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese vasárnap 21-14-re kikapott a belgáktól a debreceni pótselejtező döntőjében, így a női csapathoz hasonlóan épphogy lemaradt a tokiói kvótáról.

"Családi okokból hazajöttem a döntő után, és ma reggel tudatosult bennem még jobban, hogy a legnagyobb kosárlabdaélményért küzdöttünk az elmúlt hat évben, és nem egy world tour-versenyre nem jutottunk ki, hanem az olimpiára" - mondta hétfőn az MTI-nek. - "A lányokkal szemben némi hátrányt jelent, hogy a férfi mezőny egyre speciálisabban a 3x3-ra szakosodott játékosokból áll, ha az 5x5-ös válogatottból négy ember négy napig együtt edzene, biztosan megvernénk őket. Kicsit arra hasonlít ez, mintha Marco Rossi néhány emberrel megpróbálna kijutni a futsal vb-re."

Csirke Ferenc: a legnagyobb kosárlabdaélményért küzdöttünk Forrás: bball1.hu/

A szakvezető kifejtette, mivel nemrég ért véget az NB I, és akadtak sérültek is, csak öt edzésre volt módjuk a pótselejtező előtt, Ivosev Tamás nem volt egészséges, és a vasárnapi esti döntőre elfáradt a gárda.

"Fura ez a lebonyolítás, mivel az egyik csoport pénteken, a másik szombaton játszott, és amíg a belgák 50 óra alatt hoztak le négy meccset, nekünk ugyanerre 26 óránk volt" - jelentette ki Csirke Ferenc, majd rátért a közeljövő terveire:

"A lányokhoz hasonlóan mi is Európa-bajnoki selejtezőre megyünk Romániába, ahol egy nap alatt játsszuk le mind a négy meccsünket, ráadásul a járványügyi szabályok miatt csak az előző napon lehet Kostancába érkezni. Már három Eb-n szerepeltünk, ebből kettőre selejtezőből jutottunk ki, remélem, összejön a párizsi részvétel is" - tette hozzá.