Még nem biztos a Telekom Veszprém helye a kézilabda Bajnokok Ligájában

Veszprém, 2021. június 5. A vesztes veszprémi csapat a férfi kézilabda NB I döntőjének második, Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzése után a Veszprém Arénában 2021. június 5-én. A szegedi csapat 37-36-ra nyert, így 68-64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Míg a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungária és a Győri Audi ETO is készülhet a kézilabda Bajnokok Ligája 2021-22-es szezonjára, addig a férfiaknál a Telekom Veszprémnek még egy hetet várnia kell, hogy biztossá váljon a helye a MOL-Pick Szeged mellett a legrangosabb európai kupában.

Az európai szövetség hétfő délelőtt hozta nyilvánosságra azon együttesek nevét, amelyek beadták a nevezésüket a BL következő évadára. A nőknél és a férfiaknál is 10-10 csapat helye biztos a főtáblán, további 6-6 együttes pedig szabadkártyával fog felkerülni oda.

A nőknél már nem kell aggódnunk, hiszen mindkét topcsapatunk helye biztos a csoportkörben. A hat szabadkártyás helyre szerintünk az Esbjerg, a Metz, a Bietigheim, a Rosztov-Don, a Krim Mercator és a Kastamonu pályázik a legnagyobb eséllyel.

A férfiaknál a bajnok Szeged már nyeregben érezheti magát, de megítélésünk szerint a Veszprémnek sem kell aggódnia, hogy nem kapja majd meg az indulási lehetőséget az EHF-től. Az Építők mellett a legnagyobb sansza talán a Meshkov Brest, a GOG, a Montpellier, az Elverum és a Wisla Plock csapatainak van a részvételre.

Az EHF június 28-án, hétfőn fog dönteni a fennmaradó helyekről.