Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém idegenben 32-29-es vereséget szenvedett a lengyel Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti mérkőzésén.

A kézi-BL B csoportjában nincs olyan ellenfél, aki ellen idegenben biztosra lehet menni - ez mindenképp az idei mezőny erősségét jelzi. A PSG elleni fantasztikus hazai sikere után a Veszprém mégis bizakodva utazhatott a Dinamo Bukarest otthonában váratlan vereséget szenvedő lengyelekhez.

Momir Ilic, a magyar csapat élére a nyáron kinevezett vezetőedző nem számíthatott a bokasérülést szenvedő Andreas Nilssonra. A svéd beálló hiánya jó lehetőséget adott nemcsak Blaz Blagotinsek, hanem a magyar válogatott Sipos Adrián számára is, hogy ne csak védekezésével, hanem támadójátékával is bizonyítson.

A Telekom Veszprém egy nagyszerű, PSG elleni siker után utazott Kielcébe Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem csak a Veszprém, de a Kielce is a jövő csapatát építi, amiben a lengyelek valamennyivel előrébb járnak. Talant Dujsebajev minden nyáron tehetséges fiatalokat kap a kezei alá. Ezúttal a PSG-től Dylan Nahit, az egyik legügyesebb fiatal balszélsőt sikerült szerződtetniük.

Branko Vujovic lőtte a mérkőzés első gólját, majd Nahi is eredményes volt. Az Építők első találata a remek formában lévő Omar Yahia nevéhez fűződött. A Kielce kapujában meglepetésre nem a világsztár Andreas Wolff kezdett, hanem Mateusz Kornecki - az első tíz percben mutatott számos védése alapján nem érdemtelenül. (5-2)

Momir Ilic a 11. percben, 6-2-es hátrányban kért időt, ami után pályára küldte Petar Nenadicot és a hosszú idő után a BL-ben is visszatérő Rasmus Laugét. Azonban a következő gólt is a Kielce szerezte, Artsem Karaleket találták meg a falban. Az első 15 perc 9-4-es Kielce-vezetéssel zárult, és a mieink továbbra sem bírtak Korneckivel.

A korábbi kielcei Manuel Strlek góljai valamelyest meccsben tartották a Veszprémet, de Igor Karacic és Alex Dujsebajev is könnyedén talált helyet a vendégek játékosai felett. (12-5) Amikor a Veszprém - elől Strlekkel, hátsó középben Sipossal - megnyitotta a védekezését, Talant Dujsebajev azonnal időt kért. Arkadiusz Moryto sikeres büntetőjével már hét volt a különbség a két együttes között.

A játékrész hajrájára Jorge Maqueda és Nenadic vették hátukra a Veszprémet. A szerb játékos remek passzai és üres kapus gólja mellett kiharcolt egy piros lapot is. (15-12) Karalek fejre ütésért volt kénytelen elhagyni a pályát - ez akár fordulatot is jelenthetett volna, ha a Kielcének nem lett volna még egy klasszis beállója Nicolas Tournat személyében.

Másfél perccel később a másik oldalon Marguc megúszott egy hasonló, Karacic fejére irányuló mozdulatot két perce kiállítással. A Kielce 17-12-es előnyben mehetett az öltözőbe. A második félidő veszprémi hibákkal és gyors kielcei gólokkal kezdődött. (19-13)

A jól induló Moryto sorozatban lőtte a gólokat Rodrigo Corrales kapujába, Ilic 21-15-nél, a 37. percre fordulva időt kért. Sajnos ez sem tette meg hatását, a találkozó utolsó negyedére fordulva ekkor nem igazán látszódott, hogyan tudná megfordítani a Veszprém a meccset. Corrales védései és Nenadic hetedik gólja ismét látótávon belül hozta a mieinket. (22-18)

Az utolsó 10 percre fordulva Lauge volt az, aki közelebb hozta a magyar csapatot a Kielcéhez. (27-24) Alex Dujsebajev szintén megmutatta, hogy miért ő a világ egyik legjobb kézilabdázója 2021-ben, aki az Építők szempontjából a legrosszabbkor vette hátára együttesét, amivel eldöntötte a két pont sorsát.

A Veszprém 32-29-es vereséget szenvedett Kielcében.

Momir Ilic csapata legközelebb szeptember 29-én lép pályára a BL-ben, amikor a címvédő Barcelonát látja vendégül a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
Lomza Vive Kielce (lengyel) - Telekom Veszprém 32-29 (17-12)
gólszerzők: A. Dujsebajev 7, Moryto 6, Nahi 5, Karacic 4, Vujovic 3, Karalek, Tournat, Kulesh 2-2, Gudjonsson 1, illetve Nenadic 9, Marguc 5, Maqueda 4, Manaskov, Yahia 3-3, Strlek 2, Lauge, Sipos, Blagotinsek 1-1