Vágólapra másolva!
Az első mérkőzésen elszenvedett 70-62-es vereséget látva nem elképzelhetetlen, hogy a Ludovika Csata női kosárlabdacsapata feljut az Európa Kupa főtáblájára. A fővárosi csapatnak ehhez a csütörtöki visszavágón kell olyan teljesítményt nyújtania, mint az első meccs második félidejében, Izraelben. A meccset az Origo csütörtökön este 20.30-tól élőben közvetíti.

Nem volt szerencsés a Csata, mert a seletező sorsolásakor az egyik legnehezebb ellenfelet kapta. Az elmúlt szezonban mindössze ötödik lett a bajnokságban a Ramat Hasharon. A csapatuk legjobbja a DVTK-ból is jól ismert Shatori Walker-Kimbrough volt, aki 24.7-es pontátlagot hozott össze. Nagy csalódást jelentett, hogy az elődöntőt sem érték el. A vezetőedző munkáját azonnal megköszönték és egy fiatal edzőnő Daniela Reuven kapta meg a lehetőséget. Neki ez a második élvonalbeli szezonja.

Az első meccsen, Izraelben az első negyedet 25-7-re nyerte meg a hazai csapat, s ekkor úgy tűnt, hogy nagyon komoly vereséget szenvedhet a magyar együttes. Ám a Csata nagyszerűen hajrázott, a meccs vége felé csaknem utolérte ellenfelét, végül azonban 8 ponttal kikapott. Ez a különbség a csütörtök esti, budapesti meccsen simán behozható.

A Csata együttesének irányítója, Horváth Bernadett a következőket nyilatkozta:

Czank Tímea így látja az esélyeket:

Az első meccs után a Csata edzője, Tursics Krisztián így értékelt: "Az első negyedet elképesztően lassan, dekoncentráltan, agresszivitás nélkül kezdtük.

Bízom benne hogy idővel es munkával ez változni fog. Akkor pedig jönni fognak a győzelmek is!"

Lássuk akkor most a Csata edzőjének várakozásait a csütörtöki visszavágó előtt:

A szerdai edzés nagyon jó hangulatban telt. A csapat hátvédje Jaelyn Brown szülinapját ünnepelte. Természetesen a társak felköszöntötték, de az igazi ajándék a Ramat Hasharon elleni magabiztos győzelem lehet.

A meccs 20.30-kor kezdődik, ne feledje, csak az Origón tudja élőben követni az eseményeket.

Amennyiben a Csata sikerrel veszi a selejtezőt, akkor a főtáblán a görög Panatinaikosz és a lengyel Lublin már biztosan az ellenfele lesz, a negyedik csapat még nem ismert a csoportban.