Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének második elődöntőjében az újonc Ferencváros egy utolsó másodperces góllal 30-29-re legyőzte a világsztárok sorát felvonultató dán Team Esbjerget és készülhet története első BL-döntőjére. A találkozó után Janurik Kinga, a Fradi magyar válogatott kapusa és a világbajnoki ezüstérmes szerb Andrea Lekic értékelte a győzelmet a Sport Televízió kamerája előtt.

"Úgy jöttünk ide, hogy ez tényleg egy ajándék nekünk, hiszen az első meccs után senki sem mondta volna meg, hogy itt leszünk. Akkor is megmutattuk. Ledobtunk minden terhet magunkról, csak szerettük volna élvezni. Egy félelmünk volt, hogy mi amolyan újoncok vagyunk itt, maga a kör elvisz-e minket. Nagyon sokat beszéltünk azokkal, akiknek van tapasztalata, mint például a Zsuzsi (Tomori), segített nekünk.

Mondhatjuk tényleg, hogy küzdeni mindig, de feladni soha.

Mindig volt valaki, aki hozzá tett egy picit. Csapatként sikerült ezt véghez vinni és nagyon boldog vagyok. Köszönjük szurkolóknak, mert amit itt nekünk adtak, az fantasztikus volt" – mondta Janurik Kinga, aki öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

Janurik Kinga elképesztő védéseket mutatott be Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Semmi nem lett volna lehetséges a csapat nélkül. Sokkal jobban játszottunk a második félidőben, ráadásul sokkal jobban támadtunk, mint az elején.

Egyszerűen, ha van édes győzelem, akkor ez a legédesebb és nagyon büszke vagyok, most már a trófea megszerzése a cél" – fogalmazott az ötgólos Andrea Lekic, aki fénykorát megidéző fantasztikus védekezéssel vette ki a részét a sikerből.