Vágólapra másolva!
A spanyol Malagával, a francia Le Mans-nal és a görög Periszterivel került egy csoportba a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 2023/2024-es idényében.

A nemzetközi szövetség (FIBA) miesi központjában tartott sorsoláson a vasi csapat nehéz ellenfeleket kapott: a Malaga volt a májusi négyes döntő házigazdája, és negyedikként zárta az idényt, a Spanyol Király Kupát pedig megnyerte, a Le Mans 2019 után szerepel ismét a BL-ben és eddig mindig eljutott a legjobb 16-ig, míg a görög bajnoki elődöntős Periszteri negyedik BL-szezonjának vág neki, s a legjobb eredménye a 2020-as rájátszás volt.

Gráczer György, a Falco ügyvezetője az M1 aktuális csatornának elmondta, lehetett volna szerencsésebb is a csapat sorsolása.

- utalt arra, hogy a csoportgyőztes közvetlenül a 16 közé kerül, míg a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a nyolcaddöntőért. "További két légióst szeretnénk még igazolni a nyáron, hogy fel tudjuk venni a versenyt a BL-ellenfelekkel. A hazai meccseinken lehet esélyünk a görögök és a franciák ellen" - fejtette ki az ügyvezető, hozzátéve, az NB I-ben és a Magyar Kupában is a címvédés a cél a csapat számára.

Spanyol, francia és görög ellenfelet kapott a Falco a kosár-BL-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az erősorrend alapján összeállított négy kalap közül a másodikba került Szombathely ötödször indul a Bajnokok Ligájában, és 2022-ben a 16-ba került. Legutóbb a Falco 2/4-es győzelmi mérleggel zárta a BL csoportkörét, így nem jutott tovább a 16 közé.

A BL nyolcadik idénye október 17-én rajtol.

A harmadik számú férfi kupasorozat előző szezonját - és a FIBA egymillió eurós pénzdíját - a német Bonn nyerte meg, amelynél az edzői stáb tagja volt Kovács Adrián. A magyar tréner azóta a Paris Basketballhoz szerződött.

Az NB I-ben ezüstérmes Arconic-Alba Fehérvár és a bronzérmes Egis Körmend egy osztállyal lejjebb, az Európa Kupában indulhat ősztől.