Vágólapra másolva!
Súlyos nyaki és gerincsérülést szenvedett Sanni Hakala, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes finn női jégkorongozó svéd csapata bajnoki mérkőzésén.

Még egy hónapja sem történt, hogy Adam Johnson halálos kimenetelű balesetet szenvedett a Sheffield és a Nottingham Challenge Cup-mérkőzésén, most újabb tragédia árnyékolja be a sportágat.

Sanni Hakala a 2022-es téli olimpián bronzérmet nyert a finn válogatottal Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Li Ran

A HV71 közleménye szerint a baleset pénteken történt a Djurgarden ellen, amikor a 26 éves csatár nagy sebességgel a kapuvasnak esett. Elterült, hordágyon kellett elvinni, és úgy tűnt, lábai nem reagálnak az ingerekre. Tartani kellett tőle, hogy lebénul, így a meccset félbeszakították.

A játékost Linköpingben kórházba szállították, orvosai szerint a sürgősségi műtét jól sikerült, de hosszú rehabilitáció áll előtte a felépülésig.

Hakala nagy tornán összesen ötször állhatott dobogóra a finn válogatottal: kétszeres olimpiai bronzérmes, vb-második és kétszeres vb-harmadik. Ebben az idényben 16 mérkőzésen 13 pontot (6 gól, 7 gólpassz) gyűjtött a HV71 csapatkapitányaként.