Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége megtalálta a férfi kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitányát, akit egy sajtótájékoztató keretében mutattak be kedd délután az MKOSZ budaörsi székházában.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az elmúlt időszakban a férfi válogatott szövetségi kapitányának a kijelölt szakmai kritériumok szerinti kiválasztásán dolgozott, konzultálva a lehetséges jelöltekkel, szakemberekkel.

A jövőre Eb-selejtezőket játszó férfi válogatott új szövetségi kapitánya Gasper Okorn lesz, akit egy sajtónyilvános rendezvényen mutattak be a szövetség budaörsi székházában. Az eseményen részt vett Báder Márton, az MKOSZ elnöke, és Szombathy Pál, a szövetség sajtófőnöke.

Báder Márton, a MKOSZ elnöke és Gasper Okorn, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Kulcsfontosságú döntés előtt álltunk a szövetség stratégiájában, és sok szempontot vizsgáltunk.

- kezdte mondandóját Báder Márton. Az elnök kiemelte, hogy a februári selejtezők előtt bő három napuk lesz, hogy együtt edzhessen a csapat az új edzővel.

- árulta el az MKOSZ elnöke, aki elmondta, hogy egy héttel korábban írták alá a szerződést. A szerződés január 1-től az Európa-bajnokság végéig tart majd. Az edzői stábot később ismertetik majd.

Gasper Okorn, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya bizakodó Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Gasper Okorn a szlovén bajnokságban szereplő Krka szlovén csapat edzője volt korábban.

"Nagyon örülök, hogy a magyar csapat edzője lehetek.

Én a legjobb formámat akarom nyújtani, és motivált vagyok. A cél a 2025-ös Európa-bajnokság" - árulta el a szlovén edző, aki elmondta, hogy a klubcsapata élén továbbra is edzősködni fog még két szezonon át.

Báder Márton, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke szerint fontos meccsek állnak előttünk Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

- mondta el Báder Márton.

- mondta el Okorn, aki kiemelte, hogy négy csapatból három ott lehet az Európa-bajnokságon, és az a cél, hogy a magyar csapat kijusson.

Gasper Okorn, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon fontos lesz, hogy először megismerje a játékosokat Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

- mondta el a szlovén szakember. A keret minősége jó, és úgy érzem, hogy nemcsak arra jó ez a csapat, hogy kijusson az Eb-re, hanem hogy versenyképes legyen.

- mondta el Okorn.