Vágólapra másolva!
Továbbra is nagy a cirkusz a társrendező norvég női kézilabda-válogatottnál. A méregdrága jegyek miatt kirobbant botrány újabb fejezetében a Larvik kézilabdacsapatának klubigazgatója rúgott bele páros lábbal saját országának nemzeti csapatába.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a női kézilabda-világbajnokságról.

Szombati kiadásunkban megírtuk, mekkora balhé tört ki Norvégiában azért, mert a szervezők 890 norvég koronás (30 ezer forintos) jegyeket árulnak a hazai csapat vb-meccseire. Akkor több norvég játékos arról panaszkodott, hogy

nagyon rossz nekik üres lelátók előtt játszani.

Erre a nyilatkozatra érkezett egy öles oldalbarúgás a volt válogatott jégkorongozótól, Csiszar Bredétől, aki jelenleg a Larvik női kézilabdacsapatának és a klubnak a sportigazgatója.

A norvég játékosok nem adhtanak aláírást és nem szelfizhetnek a szurkolókkal Forrás: AFP/Beate Oma Dahle

mondta a sportvezető. "Az a válogatott panaszkodik és sír, amely másfél hónapja tudatosan kerüli el az ország összes szurkolóját.

200 koronás akciónap Trondheimben

A méregdrága jegyek miatt kirobbant balhé arra késztette a világbajnokság szervezőbizottságának norvég szekcióját, hogy december 6-ra akciónapot hirdessen. Ezen a napon a trondheimi Spektrum csarnok összes ülőhelyére 200 koronáért lehet jegyet vásárolni.

A norvég szövetségi kapitány a balhé okozója

A nyilatkozat mögött érdekes eset húzódik meg. A norvég női kézilabda-válogatott menedzsmentje másfél hónappal ezelőtt valóban megtiltotta a játékosoknak, hogy a szurkolókkal közös szelfiket készítsenek. Meg azt is, hogy aláírásokat osztogassanak.

Az ok: félnek a koronavírustól.

A járvány óta ez az első olyan kézilabda-világverseny, amely előtt az IHF semmilyen biztonsági intézkedést nem vezetett be.

Norvégia fél, Dánia nem

A norvég női válogatott a vb-t megelőzően Dániában készült fel az eseményre. Az ottani sajtó folyamatosan azon gúnyolódott, hogy micsoda hisztériát rendez a norvég szövetség kommunikációs csapata. A dán TV2 szakértője Peter Bruun Jørgensen úgy véli, nevetséges, amit a skandináv szövetség ebben a kérdésben művel

Ne feledjük, ezekből a gyerekekből lesznek majd a jövő kézilabdázói. Belegondoltak a norvégok, hány embert riasztanak el ezzel a viselkedéssel?"

Egy másik szakértő, Bent Nyegaard azt mondta, hogy csak a szokásos norvég balhéval állunk szemben.

A focisták nem félnek

De térjünk most vissza a Larvik klubigazgatójának nyilatkozatához, mert Csiszar Brede még folytatta: "Már csak azért is nevetsges mindez, mert a válogatott játékosainak nagy része külföldön játszik, ahol szó sincs hasonló korlátozásokról" - mondta az egykori hokis. Azt is hozzátette, hogy

olyan futballsztárok, mint Martin Ødegaard és Erling Braut Haaland autogramot osztanak és képeket készítenek a szurkolókkal az Ullevaal stadionon kívül, amikor a válogatott focicsapat odahaza játszik.

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy a lányok fiatalon abbahagyják a sportolást, a példaképek hiánya. Ez olyan arrogancia, ami bukáshoz vezet" – vélte Csiszar Brede.

A norvégok sövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson betiltotta a szelfizést Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Megsértődött a sztárkapitány

"Tudjuk, hogy erről a döntésről sokaknak rossz véleményük van" - húzta fel sértetten az orrát a norvégok szövetségi kapitánya.

mondta a norvég válogatott edzője, Thorir Hergeirsson.

A norvég női kézilabda-válogatott az első két csoportmérkőzését simán nyerve már bejutott a középdöntőbe.