Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett az ötkarikás szereplés felé. a magyar csapat akár már játék nélkül is kijuthat a párizsi olimpiára, de a sikerkapitány, Székely Norbert egyelőre nem számolgat, csak a spanyolok elleni győzelemre tud gondolni.

"Megmutattuk, hogy ilyen magas szinten is tudunk kosárlabdázni. Olyan intenzitással játszottunk, amilyet ez a meccs megkívánt. Tudtuk, sebességben fel kell vennünk az ellenféllel a versenyt, ugyanakkor sikerült őket kellően lelassítani, ha kellett cserékkel, ha kellett, faultokkal tördeltük a játékot. Mozgott a labda, remekül játszottuk meg a belső embereket, sok lepattanót szereztünk, azaz több tényező is kellett a sikerhez, több lábon is álltunk" - mondta Székely Norbert, aki külön kiemelte Határ Bernadett játékát.

CSS_3210
Fotó: photo: [ Sandor Csudai ]

Többen is nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de külön is megemlítem Határ Bernadett érett játékát. Rengeteget harcolok vele, de rengeteget köszönhetek is neki, most parádésan kosárlabdázott - mondta a kapitány a Magyar Nemzetnek.

A csapat mellett muszáj szólnom a közönségről. Sopronban olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át, a nehéz pillanatokban ez lendítette át a játékosokat a holtpontokon. Mindannyiunk nevében köszönjük, és reméljük, itt lesznek a szurkolók vasárnap Spanyolország ellen is.

Egy kör után mind a négy csapatnak három-három pontja van, és ha Kanada legyőzi vasárnap Japánt, akkor a magyar válogatott akár ki is kaphat a spanyoloktól, de létezik olyan forgatókönyv is, amelyben nem jutunk ki az olimpiára. Azaz, mind a négy válogatott kieshet még. Székely Norbert azonban hallani sem akar számolgatásról:

Az én fejemben csak az él, hogy legalább egy ponttal le kell győznünk Spanyolországot, és akkor nincs helye a számolgatásnak. Tudom, a játékosok is így gondolkodnak, Határ Bernadett például ma délután, még a japánok elleni meccs előtt félrehívott, és mondta, ők nem számolgatnak, ez szóba se jöjjön, és egyetértettünk.